Francois Delecour a castigat 8 din cele 10 probe speciale programate pentru prima zi a Raliului Aradului Atrium Mall 2013. Chiar daca francezul nu a avut nicio problema, pentru pilotii din urma sa a fost o zi plina de peripetii.

Pilotand un Peugeot 207 S2000, Francois Delecour, are la finalul primei zile un avans de un minut si jumatate in fata maghiarului David Botka (Mitsubishi Lancer EVO IX R4). Botka este de altfel singurul pilot care a mai reusit pana acum victorii de probe in afara de Delecour.
”A fost o zi foarte buna, avem un avans considerabil si sper ca maine sa castigam”, a declarat Francois Delecour la finalul PS10 – Richmond Hotel 2.
“Sunt foarte incantat ca ma aflu pe locul 2 si vreau sa imi mentin aceasta pozitie si maine. Voi folosi aceeasi strategia a pneurilor si maine si vreau sa castig toate cele 3 speciale ramase”, a declarat David Botka la finalul zilei de sambata.
Dupa ce in prima parte a zilei s-a mentinut pe a treia pozitie a clasamentului, Vali Porcisteanu a rupt suspensia masinii sale pe PS5, ajungand pana pe locul 6. Faptul ca a trecut prin parcul de service inainte de proba urmatoare i-a dat lui Porcisteanu o noua sansa, de care acesta a profiatat din plin si a revenit pe 3 dupa ultima speciala a zilei.

PS5 a pus probleme multor echipaje, Marco Tempestini, Dan Girtofan si Gergo Szabo ajungand si ei la finish cu rotile pe pana. Szabo a fost nevoit chiar sa abandoneze din cauza problemelor de suspensie.
Praful ridicat pe probe in prima parte a zilei a pus mari probleme de vizibilitate pilotilor din spatele lui Delecour. Decizia Colegiului Comisarilor Sportivi de a mari ecartul la start dintre primii 10 piloti la 3 minute a fost una benefica, vizibilitatea fiind imbunatatita in cea de-a doua parte a zilei.
Simone Tempestini a fost unul dintre remarcatii primei parti a zilei ajungand pana pe 3. Juniorul echipei Napoca Rally Academy a incheiat insa ziua pe 5, in urma lui Edwin Keleti. Keleti fost de altfel cel mai rapid pilot al clasei 3, avand un avans de peste 5 minute in fata lui Bogdan Marisca.
Clasa 5 a inceput ca o lupta in trei, chiar daca Alex Filip a a fost aproape tot timpul pe prima pozitie. Abandonul lui Adrian Raspopa pe PS7 si cel al lui Filip pe PS10 l-a adus insa in frunte pe pilotul bulgar Todor Slavov.
De departe cel mai interesant duel a avut loc in clasa 9, intre Raul Badiu si Alex Mirea. Cei doi au facut de mai multe ori rocada primelor doua pozitii. Inaintea zilei finale, Mirea are un avans de 14.9 secunde in fata lui Badiu.
Clasa 11 a fost dominata de Daniel Ungur, cel care a castigat toate cele 10 probe speciale ale acestei categorii.
Doua dintre cele trei masini de deshidere a avut piloti speciali, marele sportiv Mihai Leu si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.
Ziua de duminica are programate inca 3 probe speciale, care insumeaza mai putin de 20 km. La editia din acest an a intrecerii aradene este prezent si un observator al Federatiei Internationale de Automobile, in vederea includerii acestui raliu in calendarul Campionatului European de Raliuri din 2015.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram