Transcarpatica, un proiect de 50 de milioane de euro care va traversa munții Bucegi, prinde contur. Marți a fost semnat un protocol de colaborare între autoritățile din Brașov și cele din Dâmbovița pentru realizarea proiectului.

După Transfăgărășan, Transalpina și Transbaiului, ce urmează să fie inaugurată la 22 august, se anunță o nouă șosea peste munți. Transcarpatica ar trebui să lege comuna Moreni de Moieciu de Jos, prin Munții Bucegi. Investiția s-ar ridica la 50 de milioane de euro, potrivit adevarul.ro

Comuna Moroieni se află pe Drumul Național 71 (care leagă Târgoviște de Sinaia), în județul Dâmbovița. Astfel, cei care vin din sud n-ar mai trebui să traverseze stațiunile de pe Valea Prahovei ca să ajungă în zona Bran-Moieciu.

Transcarpatica va avea traseul: Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina – Dudele – Moieciu de Sus – Moieciu de Jos şi ar trebui să ducă la dezvoltarea turismului în zonă. Autoritățile spun că în Munţii Bucegi vor mai apărea în câţiva ani două staţiuni de schi, una pe muntele Nucetu şi alta în zona Padina-Peştera, care va avea printre altele, o pârtie olimpică în zona Cocora şi va fi construită de Ministerul Turismului cu 200 de milioane de euro. Astfel, turiştii ar ajunge mai uşor la infrastructura pentru sporturile de iarnă şi la activităţile de agrement. Lungimea totală a drumului va fi de 60 de km.

Liderul proiectului este Consiliul Județean Dâmbovița, care spune că speră să obțină finanțare în 2014, iar investiția să se deruleze până în 2017.

Foto: adevarul.ro

Подпишись на CARAKOOM в Telegram