România este reprezentată în Academia pentru Tineri Piloţi a Institutului FIA prin Raul Badiu, un pilot în vârstă de 21 de ani care concurează începând de anul trecut în Campionatul Naţional de Raliuri cu un Dacia Logan.
Sibianul s-a înscris în prestigioasa competiţie organizată de forul mondial alături de alţi 24 de piloţi de curse şi de raliuri de pe continentul european, care va avea loc în perioada 22-24 iulie în Austria.

Acolo, participanţii vor efectua numeroase exerciţii şi probe în care le vor fi testate pregătirea fizică, performanţele de pilotaj, lucrul în echipă, psihologia şi relaţiile cu presa. Câştigătorul competiţiei va primi un loc în programul de pregătire al Academiei, toate costurile urmând să fie asigurate de FIA.Programul este gestionat prin intermediul lui Alex Wurz, fost pilot de Formula 1 şi dublu câştigător al Cursei de 24 de ore de la Le Mans, şi de Robert Reid, fost copilot de raliuri în WRC.
"(Duminică a fost) o primă zi excelentă şi relaxantă la preselecţia FIA Young Drivers Excellence Academy în Austria, însă luni începe cu adevărat greul. Nimic mai plăcut decât să porţi conversaţii şi să înveţi de la campioni mondiali ca Robert Reid şi Alexander Wurz. Suntem 25 piloţi din Europa pentru un singur loc în Academie, plus încă 3 wild carduri din toată lumea. Nivelul e foarte ridicat, dar ţineţi pumnii strânşi ca miercuri, în premieră pentru România, un pilot să revină acasă ca 'academician' FIA", a scris Badiu pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram