Raliul Sibiului 2013 va avea loc în perioada 26-27 iulie pe un traseu de 228 de kilometri împărţit în 14 probe speciale, 20% din distanţa totală urmând să fie parcursă pe asfalt.

Pentru 2013, Raliul Sibiului România va avea un traseu similar cu cel din sezonul trecut când a făcut parte din Intercontinental Rally Challenge, una din diferenţe fiind creşterea procentajului de asfalt la aproximativ 20% din lungimea totală a traseului. În plus, în programul raliului a fost introdusă şi speciala Sadu care este 100% asfalt.

Speciala Gâtu Berbecului e mai lungă!

În afara porţiunii de asfalt de la startul probei, speciala Gâtu Berbecului are acum 32 de kilometri fiind mai lungă decât anul trecut. O altă schimbare faţă de 2012 este şi că super-speciala are acum 3,8 kilometri fiind parcursă de două ori. „Super-speciala este una din probele care atrage mult public şi de aceea am decis ca ea să fie parcursă de două ori. Desigur, vom face toate eforturile necesare pentru a evita ridicarea prafului. Mai sunt câteva mici modificări ale traseului, dar în mare am păstrat formula de anul trecut care a fost una extrem de spectaculoasă. Toate probele au intrat în reabilitare şi suprafaţa va fi mult mai bună decât la ediţiile anterioare, aceasta fiind şi una dintre solicitările celor de la Eurosport", a adăugat promotorul Campionatului European de Raliuri.

7 probe speciale în prima zi de cursă

Acţiunea în Raliului Sibiului România va începe încă de luni, 22 iulie, când se va deschide parcul de service amplasat în Piaţa Mare a oraşului, iar marţi şi miercuri sunt programate recunoaşterile. Joi, 25 iulie, ziua începe cu calificările oficiale care se vor desfăşura pe traseul super-specialei dar în sensul invers desfăşurării ei în timpul raliului, după care urmează shakedown-ul. Startul festiv este programat la ora 20:30 în Piaţa Mică a oraşului, fiind precedat de o paradă a maşinilor participante pe străzile din centrul oraşului. Toate maşinile vor pleca din Piaţa Mare la ora 20:00 şi vor ajunge apoi în Piaţa Mică pentru startul festiv.
Vineri, 26 iulie, în prima zi de cursă, se va da startul la ora 13:00 piloţii având de parcurs 7 probe speciale. „Prima zi începe cu două treceri pe probele Dobarca şi Crinti, apoi super-speciala şi cele două probe speciale de noapte Păltiniş, în urcare pe asfalt, şi Sânta pe macadam unde mă aştept să fie şi cei mai mulţi spectatori”, a spus Sorin Itu, despre programul din prima zi a raliului.

Înscrierile se încheie pe 13 iulie

Sâmbătă, 27 iulie, sunt programate celelate 7 probe speciale. Ziua începe la ora 09:30 cu probele Sadu, Gâtu Berbecului şi Santa Max, care vor fi parcurse de două ori, şi se va termina cu super-speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Ştrand. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19:00 în Piaţa Mică a oraşului. „Am ales un format foarte compact şi spectaculos. În ziua a doua, de exemplu, avem mai mulţi kilometri de proba specială decât kilometri de legătura. Sper să reuşim să atragem şi anul acesta cât mai mulţi spectatori pe probele speciale şi în Piaţa Mare a oraşului unde va fi parcul de service”, a mai adăugat Sorin Itu.

Înscrierile oficiale pentru Raliul Sibiului, cel mai important eveniment auto din România, încep de vineri, 7 iunie, şi se vor închide pe 13 iulie.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram