Kitul de ambreiaj nu trebuie pus niciodata la mana a doua pentru ca nu faci decat sa arunci bani pe fereastra, atat pe manopera, cat si pe piese. Mai bine investesti bani si cumperi unul nou, pentru ca manopera de dat cutia jos va fi la fel de costisitoare.

Discurile de frana nu trebuie cumparate la mana a doua niciodata pentru ca pot fi ovalizate, strambe sau uzate. Cu franele nu trebuie sa ne jucam niciodata! Aceeasi poveste este si cu tamburii pentru masinile care nu au discuri.

Fie ca vorbim de placute de frana sau de saboti, elementele de frictiune nu trebuie cumparate second-hand niciodata. Cand vine vorba de siguranta ta la volan e bine sa montezi doar piese noi de calitate.

Filtrele, de orice fel, fie ca sunt de ulei, aer, polen sau carburant, nu trebuie sa fie niciodata luate la mana a doua. Pentru ca nu facem decat sa stricam masina.

Anvelopele, ca si altele elemente auto din cauciuc, precum curelele de transmisie, nu trebuie sa le luam second-hand. Oricum, s-a dovedit ca daca luam niste pneuri noi de calitate, ne vor tine mai mult si pe termen lung o sa iesim mai bine la bani.

In caz ca nu va vine sa credeti, exista vanzatori si cumparatori de ulei second-hand. La fel ca oricare alt lichid sau lubrifiant de sub capota sau din alte elemente ale mecanicii auto, nu trebuie pus decat nou. Ulei de cutie, motor, diferential, servo, frana si asa mai departe, trebuie pus exclusiv nou.

Nu sunt multi cei care cumpara stergatoare la mana a doua, dar sunt. Din fericire, stergatoarele nu sunt elemente scumpe asa ca e bine sa le luam numai noi, pentru ca vizibilitatea este la fel de importanta ca franele.

Amortizoarele nu trebuie sa le luam deja folosite pentru ca fara indoiala vor avea o viata scurta. Nu este greu, dar nici usor, sa le montam pe masina. Dar manopera va fi costisitoare, asa ca daca tot investim in mana de lucru, e bine sa punem unele noi.

Bucsaraia, pivotii si tot ce tine de directie, nu trebuie sa le punem second-hand. Deoarece chiar daca la mana cauciucul pare bun, atunci cand le vom pune pe masina riscam sa avem joc si sa auzim iar troncanituri.

Bujiile sunt alt element pe care e bine sa-l cumparam de nou. O bujie second-hand arsa nu mai face aprindere buna, scanteia este slaba si asta inseamna ca motorul va consuma mai mult. In plus, nu vorbim de piese scumpe si le gasim peste tot, motiv pentru care trebuie sa le punem noi.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram