Potrivit oficialilor BMW Abu Dhabi Motors, care sustin ca l-au vazut pe viu, urmatorul M5 va gazdui in compartimentul motor un V8 bi-turbo de 4.4 litri si peste 600 de cai putere.

Echipat cu un propulsor de 462 CP si capabil sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in patru secunde, actualul M550i xDrive este de departe cel mai impresionant BMW Seria 5 al momentului.

Situatia se va schimba insa din aceasta toamna, atunci cand - daca zvonurile se adeveresc, producatorul bavarez de automobile va lansa pe piata urmatoarea generatie a modelului M5.

Dezvelit recent in fata unui public restrans, potrivit oficialilor BMW Abu Dhabi Motors, noul M5 G90 va fi pus in miscare de o versiune imbunatatita a celebrului propulsor V8 bi-turbo de 4.4 litri.

Acestuia i se va alatura in premiera o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala cu trei moduri diferite, dintre care unul va livra intreaga putere exclusiv puntii spate.

In ceea ce priveste performantele propriu-zise, sursa anterior citata anunta o putere maxima de peste 600 CP, respectiv un timp mai mic de 3.6 secunde pentru acceleratia 0 - 100 de kilometri pe ora.

Pe plan estetic, noul BMW M5 se va diferentia de varianta standard prin mai multe elemente agresiv stilizate, insostite de jante bi-colore pe 20 de inch si plafon realizat din fibra de carbon.

Volanul cu un design similar celui folosit de monoposturile de F1 si ceasurile de bord specifice modelelor diviziei sport a companiei bavareze se vor numara printre principalele atractii ale interiorului.

Noul BMW M5 va avea de infruntat, daca mai era nevoie de preciza, un Mercedes E63 AMG mai furios si iute ca oricand, cu 612 cai putere sub capota si un 0 - 100 km/h in numai 3.4 secunde.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram