Inainte de toate insa, tinem sa precizam ca legendarul automobil francez are mai putin de 45.000 de kilometri la bord.

Lansat pe piata la inceputul anilor '80 si echipat cu un motor central, modelul R5 Turbo de la Renault nu mai are nevoie de niciun fel de introducere ori prezentare.

Putini stiu insa ca legendarul automobil francez a fost comercializat ulterior si intr-o versiune R5 Turbo 2 Evolution, disponibila la vanzare in doar 200 de exemplare.

Construit pentru ca Renault sa poata lupta pentru podiumul faimoasei Grupe B, sportivul de clasa compacta din Hexagon pluseaza cu un plafon din aluminiu.

Anumite modificari au fost operate, de asemenea, si la nivelul unitatii de 1.423 centimetri cubi, fiecare masina bucurandu-se de 170 - 175 cai putere sub capota.

Tinand cont ca greutatea modelului Renault R5 Turbo 2 Evolution nu depasea 1.240 kg, nu este deloc de mirare ca sprintul 0 - 96 km/h se realiza in 7.1 secunde.

De asemenea, tot in ceea ce priveste performanta in linie dreapta, legendarul automobil francez se mai putea lauda si cu o viteza maxima de peste 200 km/h.

Revenind acum la exemplarul din cazul de fata, acesta a luat calea Statelor Unite ale Americii in 1990, la exact cinci ani dupa ce a parasit linia de productie.

Si chiar daca au trecut peste trei decenii de la momentul asamblarii sale, sportivul de clasa compacta din Hexagon nu are nici macar 45.000 de kilometri la bord.

In plus, acest Renault R5 Turbo 2 Evolution se mai poate lauda si cu cateva imbunatatiri primite, cu mentiunea ca vanzatorul ofera si piesele originale.

Vandut prin intermediul unei licitatii on-line, legendarul automobil francez a reusit sa adune pana acum sase oferte, cea mai mare fiind de 76.666 de dolari.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram