Vesti bune pentru colectionarii de automobile clasice din intreaga lume. Unicul Chevrolet Corvette modificat de Pininfarina, legendarul Corvette Rondine Concept, va fi scos la licitatie la sfarsitul lunii august, in cadrul unui eveniment organizat in Cumberland County, Pennsylvania.

Proiectat de designerul Tom Tjaarda, pe vremea cand acesta inca lucra pentru Pininfarina, legendarul Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine Concept are la baza cea de-a doua generatie a legendarului automobil de inalta performanta de peste Ocean si impresioneaza prin stilul sau unic, ce combina frumusetea specifica modelelor italienesti cu puterea bruta americana.

De asemenea, singurul Chevrolet Corvette modificat de faimoasa casa de design Pininfarina se mai poate lauda si cu un propulsor V8 de 5.4 litri, ce pune la dispozitia rotilor spate prin intermediul unei cutii manuale cu patru trepte undeva in jurul a 360 cai putere, dar si cu o caroserie realizata din otel - asta in timp ce modelul aflat la baza venea cu o caroserie din fibra de sticla.

Legendarul Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine Concept va fi scos la licitatie la sfarsitul lunii august, in cadrul unui eveniment organizat in Cumberland County, Pennsylvania. Pretul de pornire nu a fost momentan anuntat insa, in 2008, in cadrul unei licitatii organizate de Barrett-Jackson Scottsdale, capodopera italiano-americana a fost adjudecata de un colectionar care a oferit nu mai putin de 1.76 milioane de dolari.

Din 1963 - anul in care a debutat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Paris, si pana in 2008, modelul Chevrolet Corvette Coupe Speciale Rondine Concept a putut fi admirat in cadrul Muzeului Pininfarina.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram