Acesta nu este doar un alt Porsche 911. O demonstreaza atat inscriptiile magice de la nivelul capotei motorului, cat mai ales pretul oferit pentru serviciile sale.

Nu, acesta nu este doar un alt Porsche 911. Acesta este un Porsche 911 Carrera RS din anul 1973, pentru care colectionarii din intreaga lume s-au batut miercurea aceasta - metaforic vorbind, la Paris. Intr-un final, automobilul german a fost achizitionat cu suma de 498.400 de euro. Cam tot atat vei plati si pentru doua exemplare Lamborghini Aventador LP700-4 cu cativa kilometri la bord, de exemplu.

Dar, reamintind din nou, acesta este un 911 Carrera RS. Adica unul dintre cele mai importante automobile din istoria Porsche, modelul care s-a vandut atat de bine incat germanii s-au vazut nevoiti sa suplimenteze productia cu... alte peste 1.000 de bucati. Ca sa fim perfect intelesi: doar 500 de unitati au fost planificate initial; la final, ultimul exemplar ce iesea de pe linia de productie avea sa fie cel cu numarul 1.590.

Si nu este deloc greu sa intelegi de ce atata insistenta pentru un 911. Spre deosebire de S-ul Coupe, Porsche-le 911 Carrera RS are un motor mult mai mare si mai puternic, de 2.7 litri, 210 CP si 255 Nm. Transmisia manuala cu cinci rapoarte a fost special dezvoltata pentru aceasta versiune, suspensia independenta beneficiaza de bare de torsiune, iar sistemul de franare propune discuri pentru ambele punti.

Greutatea redusa reprezinta o alta caracteristica specifica modelului german - Porsche-le Carrera RS 2.7 Touring despre care discutam in cazul de fata cantareste undeva in jurul a 1.075 de kilograme -, in timp ce elementele aerodinamice, printre care si legendarul eleron "ducktail", nu mai necesita nici un fel de prezentare sau introducere.

Acelasi Porsche Carrera RS 2.7 Touring despre care discutam in cazul de fata se mai poate lauda si cu o nuanta unica la nivelul caroseriei - cunoscuta sub numele de Fraise, in timp ce scaunele sport imbracate partial in piele si sistemul audio Hi-Fi se numara printre principalele atractii ale interiorului. Si, dupa cum se poate observa inclusiv in imaginile prezentate, toate acestea se prezinta intr-un mod absolut impecabil, multumita restaurarii (cosmetice) din 2007.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram