Celebrul James Bond al anilor '70, Roger Moore, a condus intr-un alt serial de televiziune un Aston Martin DBS. O masina rara si pe cat de frumoasa, pe atat de scumpa. Acum, masina-vedeta din film a fost scoasa la licitatie si vanduta pentru suma de 900.000 de dolari.

Cand spui Roger Moore, te gandesti la James Bond care alearga dupa rau-facatori intr-un Aston Martin, nu? Ei bine, se pare ca actorul nu a condus niciun Aston in filmele din seria Bond, dar nici in celebrul film "The Saint". Ci a condus un Aston Martin model DBS in serialul de televiziune The Persuaders. Acum, la mai bine de 40 de ani de cand s-a terminat serialul cu toate cele 24 de episoade ale sale, masina din film a fost scoasa la vanzare si vanduta.

Roger Moore a condus in filmul James Bond Live and Let Die un Chevrolet Impala, in urmatorul, numir The Man With The Golden Gun un Mercedes, un The Spy Who Loved Me si For Your Eyes Only un Lotus Esprit, un Range Rover in Octopussy si un Ford LTD in A View to a Kill. Asadar, nici urma de Aston Martin in aceste filme cu agentul 007. Nici macar in "Sfantul", film in care conducea un... Volvo.

Dar in serialul The Persuaders, in care a jucat alaturi de Tony Curtis, el mergea la bordul unui DBS, in timp ce Curtis conducea un Ferrari 246 GT Dino. E clar, era un serial despre viata luxoasa si masini elegante. Masina, pe vremea cand se filma serialul, era inchiriata si avea roti de pe modelul V8. Insa modelul DBS avea sub capota un motor cu 6 pistoane in linie cu o capacitate de 4 litri. Masina a fost vanduta dupa terminarea serialulul si a schimbat mai multe maini, dar a fost ulterior reconditionata si adusa la expozitia de la Villa d'Este. Aici, cei doi actori si-au pus semnatura pe portbagaj si ulterior a fost scoasa la vanzare.

Masina a fost vedeta licitatiei Bonhams organizata week-endul trecut si a fost vanduta cu 533.500 de lire sterline, adica 900.000 de dolari. In total, in acea zi, la licitatie s-au vandut automobile de colectie in valoare de 14,6 milioane de dolari. Dar pentru ca avea si semnaturile celor doi actori de calibru pe caroserie, masina a obtinut un pret record pentru un asemenea model de Aston Martin.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram