Inca mai sunt destule automobile rare, extrem de scumpe, ascunse sau uitate prin hambare, in toata lumea. Ultima descoperire a avut loc in Franta, unde, intr-un garaj uitat de timp se ascundea un Bugatti Brescia extrem de rar, unul din doar cele 12 exemplare inca existente.

Acum ceva vreme, casa de licitatii Artcurial a scos la vanzare lotul urias de vehicule rare si scumpe din garajul Baillon, printre care se aflau si un Ferrari 250 GT SWB California Spider din care s-au fabricat 37 de exemplare si un extrem de rar Maserati A6G GranSport Berlinetta Frua. Acum, aceeasi casa de licitatii mai scoate la vanzare un Bugatti Brescia cu o caroserie Maron Pot et Cie descoperit intr-un garaj in care statea nemiscat de peste 40 de ani.

Pe 22 iunie, Artcurial va scoate la licitatie masina si, daca intregul lot Baillon a reusit sa obtina peste 25 de milioane de dolari, acum este de asteptat ca acest Brescia sa obtina peste 280.000 de dolari. Si asta pentru ca in total, in zilele noastre, mai sunt functionale doar 11 astfel de modele. Iar cand vorbim si de o masina cu o caroserie speciala, realizata de francezii de la Maron Pot et Cie din Levallois-Perret, numarul acestora este si mai mic.

Automobilul dateaza din anul 1915 si este unul din cele 2005 de exemplare fabricate de Ettore Bugatti special pentru curse. Ettore a fabricat aceasta masina cu gandul la cursele de circuite stradale in noua sa uzina din Molsheim si a denumit-o Type 13. Intre 1914 si 1926 el a fabricat acest model cu diverse motorizari si in diferite forme de caroserie, dar cel mai important era ca a reusit sa faca un propulsor cu 8 si 16 supape pe cilindru. In 1921, la Grand Prix-ul Italiei din Brescia, primele 4 locuri au fost obtinute de acest model, de unde si denumirea de Brescia. Dupa aceasta victorie, comenzile au inceput sa curga si masina a fost un real succes.

Automobilul pur-sange cu seria de sasiu 2628 i-a apartinut in trecut lui Berbard Terrillon, un pasionat de masini Bugatti, care l-a pastrat in acest garaj alaturi de alte trei exemplare Bugatti din 1953. Masina se pare ca are absolut toate piesele originale, in ciuda unei anvelope sparte si este asteptat sa obtina un pret la licitatie destul de piperat. Dar daca ne gandim la ce preturi au aceste masini ce poarta sigla Bugatti, cei aproape 300.000 de dolari par o... pomana.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram