Atunci cand l-a desenat pentru prima oara, designerul Kozo Watanabe nu stia ca rezultatul final va deveni unul dintre cele mai dorite Nissan-uri GT-R din istorie. R34-le, ca despre el vorbim, este si acum preferat de foarte multi pasionati, in detrimentul celei mai noi generatii.

Fie ca esti fanul masinilor japoneze sau nu, o data in viata asta trebuie sa te afli in spatele volanului unei Toyota Supra Mk4. In versiunea standard, propulsorul 2JZ-GTE twin turbo nu o fi mare scofala, insa nu uita ca poate fi dus cu usurinta in, sa zicem, 700 de cai putere?

Una dintre cele mai populare Lancia din istorie este cu siguranta Delta Integrale. Ca placerea sa fie si mai mare, trebuie neaparat condusa versiunea Evoluzione II. Aceasta a fost prezentata in 1993, iar propulsorul de 2.0 litri turbo a fost revizuit si producea 210 cai putere.

BMW-ul M3 E30 sau "Ursulet", cum mai este el cunoscut printre pasionatii de automobile, a fost numit de nenumarate ori una dintre cele mai bine masini sport ale anilor '80, si un model pe care orice impatimit ar trebui sa-l conduca macar o data in viata.

Audi Quattro este un nume cu rezonanta in industria automobilistica, si una dintre acele masini pe care trebuie neaparat sa le conduci. Nu mai putin de 11.452 de exemplare au parasit portile uzinei Audi din Ingolstadt intre 1980 si 1991, iar in ziua de azi pretul unui Quattro original poate ajunge la sume impresionante.

Atunci cand vine vorba despre Ferrari-uri clasice pe care trebuie neaparat sa le conduci in viata asta, 250 GTO-ul se afla pe lista multor pasionati auto. Sub capota se gaseste un propulsor V12 iar toate cele 39 de exemplare au fost produse manual, asa ca fiecare are ceva diferit.

Ferrari-ul F40 este una dintre acele masini care te lasa fara cuvinte numai daca o vezi in fata ochilor, daramite daca ai sansa sa o conduci. A fost produsa cu ocazia celor 40 de ani impliniti de constructorul din Maranello si este ultimul model care a primit aprobarea "Comandantului" Enzo Ferrari.

Cel mai puternic Ferrari din istorie nu putea sa lipseasca din topul nostru. De multi blamat pentru numele nu foarte inspirat, LaFerrari este cu siguranta o masina pe care trebuie sa o conduci. Daca nici cei 950 de cai putere nu te vor convinge, atunci nu stim ce o va face.

Chiar daca nu o vei putea conduce niciodata pe drumurile publice, Pagani Zonda R merita luata la o tura (doua, trei, zece,) de circuit. Este cel mai extrem model produs sub atenta supraveghere a lui Horacio Pagani, si una dintre cele mai rapide masini care au parcurs vreodata legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Suedezii de la Koenigsegg au lasat pe toata lumea masca atunci cand au prezentat superbul One:1. Deoarece cantareste 1361 de kilograme iar propulsorul dezvolta 1361 de cai putere, rezultand un raport-putere greutate de 1:1, Koenigsegg sustine ca One:1 este primul "megacar" din istorie. Ar trebui sa fie interesant de condus.

Подпишись на наш Telegram-канал