100% originala si cu numai 2.322 de kilometri la bord. Asa incepe povestea unei Mazde RX-7 din State, despre care al sau proprietar afirma ca nu a vazut nici macar un singur strop de ploaie.

Povesti despre masini care au mai multi ani vechime decat kilometri la bord au tot circulat pe internet de-a lungul ultimului timp, insa cea pe care o vezi auzi astazi... ei bine, parca le intrece pe toate.

In cazul de fata, rolul actorului principal este jucat de o Mazda RX-7, una dintre cele doar 1.500 de unitati vandute cu ocazia aniversarii unei decade intregi de la introducerea pe piata a iconicului model japonez.

Exemplarul cu pricina a ajuns pe mainile primului sau proprietar la sfarsitul anilor '80 si a fost rulat pentru doar 1.610 de kilometri. Prelungitele vacante si le-a petrecut intr-un garaj prevazut cu instalatie de climatizare.

Lucrurile nu s-au schimbat nici dupa vanzarea masinii, posesorul cu numarul doi mai punand la bordul acestei speciale Mazde RX-7 "10th Anniversary" numai alti 712 kilometri. Impresionant, nu-i asa?

Si mai impresionant este insa ca, conform celor implicati directi in aceasta poveste, numarul persoanelor care au codus automobilul japonez de-a lungul vietii sale, ei bine... nu depaseste cifra cinci.

Mai mult de-atat, se spune ca exemplarul cu pricina nu a vazut in cei 29 de ani de existenta nici macar un singur strop de ploaie, in timp ce busonul rezervorului abia recent a fost deschis pentru a saptea ora.

Dupa cum probabil ti-ai dat si tu seama, absolut totul de pe aceasta speciala Mazda RX-7 "10th Anniversary" este 100% original, exceptie facand bateria, bujiile si cateva furtunuri care au cazut prada trecerii timpului.

Ce putem spune despre pretul de vanzare? Absolut nimic fiindca, spre deosebire de povestile anterioare, automobilul japonez nu se afla in cautarea unei noi case, din pacate pentru cei interesati in mod direct.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram