Echipat cu un motor V8 de 540 de cai putere si o transmisie manuala cu sase rapoarte, vechiul Shelby GT500 este genul de masina pe care nu vrei sa o lasi din mana. Si totusi, urmatorul exemplar nu a parcurs mai mult de 34 de kilometri in cei sase ani de existenta ai sai.

Daca despre performantele versiunii standard se mai pot spune lucruri negative, situatia nu se aplica si in cazul variantei Shelby GT500 construita pe platforma celei de-a cincea generatii a modelului Ford Mustang.

Asa cum probabil iti amintesti si tu, iconicul muscle car american gazduieste in compartimentul motor o unitate cu opt cilindri in V si capacitate de 5.4 litri care, alaturi de un compresor mecanic de inalta performanta, livreaza rotilor spate un total de 540 de cai putere.

Introducem in discutie si transmisia manuala cu sase rapoarte anterior mentionata, iar rezultatul este... ei bine, rezultatul este unul dintre cele automobile pe care ai vrea sa le conduci fara oprire, la nesfarsit.

Ei bine, in cazul de fata avem de-a face cu un exemplar ceva mai special, care a fost scos la plimbare in cei sase ani de existenta ai sai cu numai cateva ocazii. In kilometri parcursi, asta inseamna 34. Exact: doar treizeci si patru de km pentru un Shelby GT500 din 2010.

Un raspuns la inevitabila intrebare "de ce?" nu avem inca, insa putem spune in schimb ca exemplarul cu pricina arata... asa cum era de asteptat, ca nou. Atat la nivel de exterior, cat mai ales la nivel de interior.

Singura veste proasta legata de iconicul muscle car american este ca tocmai s-a vandut. Pretul platit de noul proprietar? Undeva in jurul a 40.000 de dolari, o suma deloc mare pentru un automobil cu 540 de cai putere sub capota si 34 de kilometri la bord. Cu toata vechimea lui.

Подпишись на наш Telegram-канал