Un exemplar BMW E30 modificat de Alpina isi cauta un nou proprietar prin intermediul unei licitatii organizate de Silverstone Auctions.

Vesti bune pentru cei care apreciaza automobilele clasice. Weekend-ul viitor, la data de 12 aprilie, casa britanica de licitatii Silverstone Auctions va scoate la vanzare, printre multe alte produse interesante, si un exemplar BMW Seria 3 E30 modificat de Alpina.

Cunoscuta sub denumirea de Alpina C2 2.7, impresionanta creatie a celebrei companii germane de tuning se poate lauda, in primul si in primul rand, cu prezenta sub capota a unui propulsor cu sase cilindri in linie, capacitate de 2.7 litri si aproximativ 210 cai putere.

Introdusa pe piata in urma cu mai bine de doua decenii si jumatate, rivalul Alpina pentru mult mai cunoscutul BMW M3 E30 promitea o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de sapte secunde, in timp ce viteza sa maxima se invartea in jurul valorii de 240 kilometri pe ora.

Nu stim cum au "evoluat" performantele modelului Alpina C2 2.7 odata cu trecerea vremii, insa putem preciza in schimb ca exemplarul din cazul de fata are 1988 drept an de fabricatie, iar ceasurile sale de bord indica un kilometraj de circa 169.000 km - 168.981, mai exact.

Asadar, acestea fiind spuse, nu ne mai ramane decat un singur lucru de precizat: conform informatiilor disponibile la acest moment, casa britanica de licitatii Silverstone Auctions spera sa obtina in schimbul acestei bijuterii clasice un pret cuprins intre 10.000 si 12.700 euro.

Mult sau putin, ramane la latitudinea fiecaruia. Cert este ca impresionanta creatie a celebrei companii germane de tuning arata absolut exceptional - atat la nivel de aspect exterior, cat si la nivel de aspect interior, chiar si la 26 de ani de la momentul in care a iesit pe portile fabricii.

Подпишись на наш Telegram-канал