BMW va prezenta la sfarsitul acestei decade primul M8 din istoria companiei, sustin zvonurile. Despre o astfel de lansare am fi putut vorbi insa de acum 25 de ani daca productia modelului original nu ar fi fost anulata chiar in ultimul moment.

Prima generatie a modelului BMW Seria 8 a debutat public cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt in luna septembrie a anului 1989.

Masina bavareza de lux dispunea de motorizari aspirate cu opt sau 12 cilindri in V, versiunea de top 850CSi oferind chiar 380 de cai putere.

Aceeasi varianta 850 se mai face, de asemenea, vinovata si pentru aparitia primului model V12 echipat cu o transmisie manuala in sase rapoarte.

Tot la capitolul aspecte inedite mai putem adauga si implicarea in procesul de creatie a masinii bavareze de lux a programelor de tip CAD.

Costul intregului proiect a depasit 1.5 miliarde de marci, astfel ca cel mai ieftin BMW Seria 8 pornea de la peste 70.000 de dolari.

Din pacate, cariera excentricului automobil s-a incheiat inainte ca acesta sa apuce sa se bucure si de o versiune de inalta performanta M8.

Intamplator, inginerii chiar au luat in calcul inclusiv o asemenea varianta, un prototip complet functional fiind adus in fata conducerii bavareze.

Un NU categoric a venit totusi din partea sefilor atunci cand s-a pus problema demararii productiei de serie a acestui model special.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram