Incepand de maine, cine vrea sa-si cumpere o masina electrica in Romania o poate face obtinand o reducere importanta prin Programul Rabla Plus 2017. E vorba de 10.000 de Euro reducere la care se mai adauga inca doua bonusuri in valoare totala de 1800 de Euro. Asadar: verde la electrice!

Renault Kangoo Maxi ZE

Cea mai accesibila masina electrica disponibila pe piata din Romania este Renault Kangoo ZE. O masina care are un pret de pornire la noi in tara cu TVA de 16.700 Euro. Dar cu reducerea oferita de programul Rabla Plus in 2017, acest pret ar putea deveni 6.700, datorita bonusului de 45.000 de lei, adica in jur de 10.000 de Euro. La acest discount se mai adauga reducerea de 1800 de Euro, formata din valoarea voucherului clasic de 6500 de lei si un bonus de 1500 de lei pentru ca masina reuseste sa aiba mai putin de 50 g de CO2/km noxe. In concluzie, cea mai ieftina masina 100% electrica din Romania, Renault Kangoo ZE, poate ajunge la pretul de 4.900 de Euro. De retinut insa ca pretul mic al masinilor Renault este cauzat de faptul ca masina se vinde fara acumulatori. Acestia pot fi inchiriati, platind o taxa anuala, sau cumparat pentru suma de 9500 de Euro, TVA inclus.

pret de pornire 16.700 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 4.900 Euro cu TVA + cost acumulatori

BMW i3

Ai sa ramai surprins, insa electricul BMW i3 nu este cel mai scump automobil cu incarcare de la priza ce poate fi cumparat in Romania. Masina costa pentru varianta de baza 35.581 de Euro, insa daca scadem bonusul obtinut prin Rabla Plus si cele doua reduceri din Rabla, o sa ajungem la un pret de achizitie de 23.781 Euro, TVA inclus. Si, spre deosebire de alte modele, BMW-ul vine cu tot cu acumulatori, asa ca nu mai ai alta cheltuiala. Nu degeaba, pana acum, peste 30 de precomenzi au fost initiate, in asteptarea inceputului de program Rabla Plus care are loc saptamana aceasta.

pret pornire 35.581 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 23.781 Euro cu TVA

Mercedes-Benz B250e

Cel mai scump autoturism electric ce poate fi cumparat in Romania de la dealer este fara indoiala Mercedes-Benz Clasa B. Automobilul de familie se vinde si intr-o forma electrica, numita B250e care ofera 179 cp si care are un pret de pornire de 39.151 Euro cu TVA. Dar daca scadem cele trei reduceri cumulate, o sa obtinem un pret final de 27.351 Euro, ceea ce este mare lucru pentru ca vorbim, totusi, de un Mercedes. Unul care se lauda cu o viteza maxima de 160 km/h si autonomie de peste 200 de kilometri. Destul ca sa ajungi pana la munte fara sa incarci bateria.

pret pornire 39.151 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 27.351 Euro cu TVA

Mitsubishi i-Miev

Mitsubishi a fost printre primele marci care au adus in Romania masini electrice. Iar modelul i-Miev, testat si de noi in trecut, a fost primit cu bratle deschise, dar cumparat de... aproape nimeni. Poate ca acum, odata cu inceputul programului Rabla Plus de saptamana aceasta, vanzarile de i-Miev vor incepe sa creasca. Pentru ca fara reducere, aceasta masina mica de oras cu autonomie destul de redusa, are un pret de pornire de 31.300. Dar daca scadem reducerile oferite de Ministerul Mediului prin Rabla, o sa ajungem la un pret de 19.400 de Euro, TVA inclus. Destul de bine, daca ne gandim ca inca vorbim de o tehnologie inovativa si noua. Mai ales pentru Romania...

pret pornire 31.200 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 19.400 Euro cu TVA

Volkswagen e-Golf

In sfarsit, o masina in toata regula, chiar daca noi nu prea suntem fani ai marcii Volkswagen... Dar e-Golf este la fel de mare ca un Golf normal, numai ca merge 100% cu incarcare de la priza. Motorul este unul destul de puternic, ce ofera 136 cp si o autonomie de 300 kilometri, ideal pentru oras, dar si pentru un drum dus la munte sau la mare. Pretul de pornire pentru aceasta masina este de 37.471 Euro, fiind pe locul 2 dupa Mercedes in ceea ce priveste pretul mare. Insa cu reducerea oferita de Rabla Plus si cea oferita de programul simplu Rabla, pretul final poate ajunge la 25.671 Euro cu TVA.

pret pornire 37.471 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 25.671 Euro cu TVA

Kia Soul EV

Dupa Mercedes-Benz si Volkswagen e-Golf, cea mai scumpa masina electrica de pe piata Romaneasca, mai scumpa chiar si decat BMW i3, este Kia Soul EV. O masina de tip crossover, adica mai mare ca restul din acest top, de unde si pretul pe masura. Insa fara reducere, Soul EV costa 35.688 cu TVA, deloc putin, daca ne gandim ca ne pune la dispozitie numai 111 cp. Dar odata cu reducerile programului de stimulare a innoirii parcului auto, o sa ajungem la un pret final de 23.888 cu TVA. Parca este mai bine acum, nu? Unde mai pui ca, dintre toate, aceasta Kia Soul EV arata cel mai futuristic, precum un OZN aterizat pe pamant.

pret pornire 35.688 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 23.888 Euro cu TVA

Renault Zoe

Dupa o masina scumpa, urmeaza una ieftina. Sau aparent ieftina... E vorba de micuta Zoe de la Renault, care costa in mod normal 20.082 Euro. O masina accesibila, daca nu luam in calcul si pretul bateriilor platite separat, de 9500 de Euro. Baterii care pot fi insa si inchiriate, o varianta foarte buna, pentru ca asa ai garantie la ele daca la un moment dat isi pierd din eficienta. Zoe are un motor de 87 cp, ideal pentru oras, iar daca luam in calcul ca odata ce aplicam reducerile oferite de stat, o sa ajungem la un pret cu peste 50% mai mic decat cel original. Adica Zoe poate sa coste 8.282 Euro cu TVA.

pret pornire 20.082 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 8.282 Euro cu TVA + cost acumulatori

Renault Twizzy

Are doua locuri, patru roti si un volan. Deci este autoturism, mai ales ca se inmatriculeaza la fel cu unul. Desi poarta denumirea de cvadriciclu... Insa daca ne uitam la pretul unui Twizzy, care incepe de la 6.780 Euro pentru varianta de 5 cp si 7450 Euro pentru cea de 17 cp, o sa ramanem bulversati. Daca ne-ar da statul o reducere de 11.800 de Euro, ar insemna sa ramanem si cu bani de o vacanta. Motiv pentru care nu credem ca aceste mini-automobile vor putea face obiectul acestui program interesant... Insa daca ne gandim si ca la acesti bani se aduna pretul acumulatorului, cu siguranta o sa ajungem la un cost final ce depaseste 11.800 de Euro. Si daca Renault ar vrea sa le introduca in program, s-ar putea ca Twizzy sa fie cea mai ieftina masina electrica din lume, costand undeva la 1000-2000 de Euro pret final.

pret pornire 6.780 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla ?

Volkswagen e-up!

Poate cea mai buna masina cu adevarat electrica si cu adevarat de oras pe care o poti cumpara, la un pret redus, este Volkswagen e-up!. Fara ascunzisuri, fara acumulatori de inchiriat sau de platit separat, atata platesti, primesti masina, o bagi in priza si pleci cu ea unde vezi cu ochii. Insa in mod normal, o masina mini de oras Volkswagen e-up! costa 25.837 de Euro, destul de mult daca ne gandim ce primim. Dar odata ce aplicam reducerile Rabla, am ajunge la un cost final de 14.037 Euro cu TVA. Adica destul de bine pentru o masina 100% electrica cu un motor de 82 cp si autonomie de peste 200 de kilometri. De fapt, mai mult decat suficient: cine naiba face in oras 200 de kilometri pe zi?

pret pornire 25.837 Euro, TVA inclus

pret final cu reducere Rabla Plus & Rabla 14.037 Euro cu TVA

Smart Fortwo Electric Drive

Desi inca nu s-a lansat in Romania, varianta electrica a lui Smart ForTwo sau ForFour este o varianta demna de luat in calcul. Smart a promis ca in 2017 se vor lansa cele doua modele electrice, de fapt cele trei, daca luam in calcul si varianta decapotabila a lui ForTwo. Masinile vor avea un motor de 60 kW, echivalentul a 81 cp si un cuplu de 160 Nm. Iar autonomia masinutelor de oras va ajunge undeva pe la 180 de kilometri, conform producatorului care a anuntat si prezentat masina la Geneva, anul trecut. Smart ForTwo Electric Drive va atinge 100 km/h in numai 11.5 secunde si va avea o viteza maxima limitata de 130 km/h. Din pacate insa, nu cunoastem preturile pentru masinile electrice Smart, insa cu tot cu reducerea oferita prin programul Rabla, s-ar putea sa ajunga la acelasi pret ca cel pe care il platesti acum pe un Smart 1.0 pe benzina.

Подпишись на наш Telegram-канал