Lumea a vazut o multime de nebunii de-a lungul vremii. Iar Cartea Recordurilor Guinness a inregistrat o buna parte din ele. Aici este inregistrata si cea mai lunga masina din lume, o limuzina realizata in anii '80, record ce nu a fost inca depasit si, cel mai probabil, nici nu va fi.

Daca nu iti spune nimic numele Jay Ohrberg, ei bine, te anuntam ca el este americanul raspunzator pentru realizarea multor masini cunoscute din filme. Cum ar fi General Lee din Dukes of Hazard, KITT din Knight Rider, celebra masina argintie DeLorean din Back to the Future sau portocala Gran Torino din Starsky and Hutch. Tot el insa a realizat si cea mai lunga masina din toate timpurile.

E vorba de o limuzina care are o lungime de peste 30 de metri, adica cam cat un bloc cu 10 etaje. Da, candva, a existat un vehicul care mergea pe strazi de lungimea asta! Un vehicul cu 26 de roti, articulat la mijloc pentru a putea lua curbele, care avea chiar si o pista de elicopter, un jacuzzi si mai multe camere la interior.

Povestea celei mai lungi masini din lume incepe in anii '80, cand Ohrberg s-a gandit sa realizeze un vis american, adica cea mai lunga masina de pe glob. Totul a pornit de la un Cadillac Eldorado, din care la final nu a mai ramas mare lucru, dar a iesit o masina cu 6 roti viratoare in fata, cu 8 la mijloc, acolo unde se si articuleaza masina, dar si cu 12 roti in spate, unde era nevoie de sustinere suplimentara.

Si ca totul sa fie la superlativ, limuzina realizata care avea 100 de picioare, adica putin peste 30 de metri lungime, a fost echipata cu o pista de elicopter si un jacuzzi, de unde si nevoia de a avea 12 roti in spate. La interior existau mai multe asa zise camere, cu canapele si fotolii, televizoare, bar-uri si chiar mese pentru mancat, in total putandu-se distra in acelasi timp peste 50 de persoane. Mai ales ca totul era functional si masina, desi cu o viteza extrem de mica, se putea deplasa singura.

Dar chiar si cu ajutorul articulatiei din mijloc, masina era una extrem de dificil de deplasat. Adica a fost prezenta la cateva evenimente, a fost expusa la targuri si show-uri auto, dar prea mare uz practic nu a vazut la viata ei. Adica era nevoie de rabdare si nervi doar ca sa ia o curba intr-o intersectie normala, blocand traficul... Si uite asa, Visul American cu helipad si jacuzzi a fost lasat de izbeliste.

Acum, cea mai lunga masina din lume zace in spatele unui muzeu numit Autoseum, in Mineola, Statele Unite, unde, cateva voci spun ca ar astepta o reconditionare. In filmul de mai jos se poate vedea starea acestui exemplar unic in lume, departe de orice reconditionare. Dar nu ar fi interesant sa mai vedem asa ceva circuland iar pe strazi, cu cateva fete sexy facand baie in jacuzzi?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram