Am mai scris in trecut nenumarate articole, advertoriale si alte materiale despre camerele video de bord. Mereu am sustinut ca sunt foarte bune in traficul din Romania, pentru ca ne ajuta atat in cazul unui accident, cat si sa mai avem un martor chiar daca suntem singuri. Dar ele, de fapt, salveaza vieti.

Un film de pe Youtube realizat de un sofer din Romania ne arata, la fel ca multe altele, ce se intampla in traficul tarii noastre. Un trafic despre care nu mai e nevoie sa spunem ca e unul haotic, lipsit de infrastructura si reguli clare. Pe langa prostiile si nesimtirea unor soferi, cum vedem zilnic in jurul nostru, filmul ne mai arata si... prostia. Sau, mai bine zis, inconstienta. E vorba de un sofer care s-a gandit sa depaseaza in curba, la viteza mare, cel mai probabil incaltat cu niste opinci in loc de anvelope speciale de iarna.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, in afara de biata masina si stalpul care s-a facut una cu pamantul. Dar daca soferul ar fi asteptat inca 10 secunde, ca sa faca depasirea pe linie dreapta, sigur totul se termina cu bine si era doar o alta depasire legala si normala. Insa pentru ca nici experienta, nici masina nu l-au ajutat, soferul a ajuns in stalp. Si cu stalpul pe el...

Dar de ce spuneam ca aceste camere de bord salveaza vieti? Pentru ca acum, datorita acestui clip de aproape 2 minute realizat cu o banala camera de bord, sunt mii de oameni care vor vedea ce se intampla cand te crezi zmeu si nu adaptezi viteza la conditiile de drum. Poate ca acum, unul care are drum la noapte din Bucuresti spre Sibiu, vede filmul si cand este gata sa apese acceleratia intr-o curba, o sa-si aduca aminte de film si isi va spune: Ia sa mai astept eu putin, sa nu ajung ca fraierul ala din film in stalp! Sau, mai rau, la stiri, intr-un sac de plastic... Asadar, DA, oameni buni, camerele de bord salveaza vieti!

Подпишись на CARAKOOM в Telegram