Un exclusivist Ford Mustang Mach 1 a fost scos recent la vanzare cu numai 14.300 de dolari. Exista insa o mare problema cu acest exemplar: face parte din... seria gresita.

Daca modelul original a fost un adevarat succes, cea de-a doua generatie a legendarului Ford Mustang a lasat un gust amar publicului. In special din pricina design-ului complet nereusit al caroseriei.

Cu un exemplar din perioada 1971 - 1973 avem de-a face, de asemenea, si in cazul de fata. Unul finisat intr-o nuanta de albastru deschis si echipat cu celebrul pachet de performanta Mach 1, mai exact.

Fabricat acum circa patru decenii si jumatate, in anul 1973, acest Ford Mustang Mach 1 ascunde sub capota o motorizare aspirata cu opt cilindri in V si capacitatea de 5.8 litri. Puterea maxima?

Ei bine, intamplarea face vanzatorul sa nu o fi trecut in anunt. Tinand insa cont de momentul cand a parasit linia de productie, muscle car-ul american nu poate avea decat 179 sau 270 de cai putere.

In ceea ce priveste rulajul respectivului exemplar, instrumentele de bord indica putin peste 190.000 de kilometri parcursi. Chiar si asa, caroseria se prezinta intr-o stare buna, la fel si plafonul imbracat in vinilin.

La randul lor, luminile si partea electrica functioneaza perfect. Sau cel putin aceasta sustine proprietarul, care mai dezvaluie inclusiv ca instalatia de aer conditionat este nefunctionala pentru moment.

Ajunsi la final, reamintim ca respectivul Ford Mustang Mach 1 din anul 1973 se vinde pentru suma de 14.300 de dolari. Pana acum, nimeni nu s-a aratat insa interesat de exemplarul in cauza.

Sa fie de vina design-ul complet nereusit al caroseriei? Indiferent de unghiul din care am privi, adevarul este ca tot prima generatie a legendarului muscle car american arata (cel) mai bine.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram