Un pasionat de Dacii care le restaureaza a scos la vanzare un autoturism Dacia 1300 pentru o suma... interesanta. Masina se vinde pentru pretul unui Duster nou, si anume, 11.900 de Euro.

Mai tineti minte Dacia 1300 din Arges pe care cineva cerea 15.000 de Euro? Ei bine, acum a aparut alta Dacie, de aceeasi culoare, dar ceva mai... ieftina.

Din poze nu prea reusim sa ne dam seama de multe detalii, decat ca e vorba de o Dacia 1300 frantuzeasca, din al 3-lea an de fabricatie a acestui model, in stare perfecta de expozitie. Conform vanzatorului, Dacia are 67.000 de kilometri la bord si e fabricata in 1972, ultimul an in care mai toata masina era asamblata cu piese importate din Franta.

In rest, ne dam seama ca e o masina visinie, ce pare a avea vopseaua de fabrica, pastrata excelent, chiar si cu anvelopele care veneau din uzina, marca Victoria. Tapiteria scaunelor din vinilin e in stare noua, la fel si mecanica si tot ce tine de motor sau cutie de viteze, care, apropo, la acea vreme era in 4 trepte.

Vanzatorul mai spune ca aceasta bijuterie comunista este atestata ca vehicul istoric de Retromobil, asadar viitorul proprietar va fi scutit de taxa de inmatriculare, de impozit si de plata rovinietei. Ceea ce este excelent, daca tinem cont ca orice sofer din Romania oricum este bombardat cu 1000 de plati, biruri si alte taxe nejustificate.

Mai ramane o singura problema: merita 11.900 de Euro aceasta masina? Momentan, Dacia 1300 nu este un automobil de colectie, ci mai degraba destinata entuziastilor care inca viseaza la epoca Ceausista, dar poate ca pentru un nostalgic cu bani in cont, pretul nu e deloc exagerat pentru o Dacie clasica, numai buna de iesit in fiecare week-end pe sosea. Voi ce parere aveti?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram