O echipa de ingineri a construit un tribut adus legendarului BMW 635CSi Group 2, unul dintre cele mai incredibile modele ale constructorului german care au participat in ETCC. Partea buna este ca acum isi cauta un nou proprietar.

Pilotii care au scris istorie in campionate legendare precum WTCC sau ETCC sunt priviti si acum ca niste zei printre pasionatii auto, iar masinile pe care acestia le-au condus sunt adevarate opere de arta.

Ei bine, pentru a fi mandrul proprietar al unui exemplar original, care a concurat in vreunul dintre aceste doua campionate mentionate mai sus, trebuie sa ai foarte multi bani si extrem de multa influenta. Totusi, mai exista o cale: sa construiesti o replica.

O astfel de versiune construita cu multa migala si foarte apropiata de modelul original iti poate aduce cam aceeasi satisfactie ca si acesta din urma, si implicit o suma considerabila daca te hotarasti sa o vinzi mai apoi.

Exact acest lucru l-au facut si acesti ingineri care au dezvoltat de la zero un tribut adus legendarului BMW 635CSi Group 2, condus in 1981 de Dieter Schimd in Marele Premiu de la Brno. Neamtul a reusit o clasare pe locul 3 al podiumului, dar masina acestuia a ramas in istorie ca fiind unul dintre cele mai frumoase modele ale constructorului bavarez.

Construirea acestui exemplar a durat 5 ani, iar multumita atentiei la detalii si calitatii extraordinare a produsului finit, a fost omologata de FIA in 2013. Asadar, regasim bodykit-ul Eggenberger cu ale sale aripi evazate, aceeasi schema de culori cu cele trei dungi in trei tonuri de albastru, logo-urile oficiale ale sponsorilor de atunci, Maurer si Shell, si desigur setul de jante cu prindere centrala.

La interior, bordul masinii donatoare a ramas in mare parte intact, dar mai toate componentele au fost inlocuite cu cele regasite pe masinile care participau in acea vreme in Campionatul European de Turisme. Astfel, habitaclul este scos in evidenta de diferitele comutatoare, de volanul sport si de nuca schimbatorului de viteze.

BMW-ul 635CSi Group 2 este propulsat de un motor M30B35 in 6 cilindri, capabil de 330 de cai putere, transimisi puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze Getrag si al unui diferential cu alunecare limitata. Franele cu 4 pistonase sunt semnate de catre cei de la AP/Lockheed, iar suspensia este identica cu cea folosita in Group 2.

Toate acestea ne aduce la pretul pe care trebuie sa il plateasca cel care vrea sa ia aceasta masina acasa. La 175.000 de euro putem spune ca acesta nu este unul deloc mic, insa cu siguranta este direct proportional cu masina.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram