O mana de ingineri Nissan au restaurat complet un Patrol din 1987, cu o istorie in legendarul raliu Paris-Dakar. Exemplarul a fost prima masina din istorie, cu motor diesel, care a terminat in primii 10, pavand astfel drumul pentru modelele ce au urmat.

In 1987, Nissan participa la raliul Paris-Dakar cu un Patrol propulsat de un motor diesel de 2.8 litri, capabil de 146 de cai putere. Era pentru prima data in istorie cand o masina cu un astfel de propulsor se alinia la start si termina legendarul eveniment in primii 10.

Clasarea pe locul 9 a insemnat mai mult decat o victorie pentru constructorul japonez de automobile, si mai important de atat, a dovedit performantele de care pot da dovada astfel de propulsoare.

Nissan-ul Patrol a fost depozitat la loc de cinste intr-un muzeu din Girona, Spania, insa din nefericire, odata cu trecerea anilor a cazut prada ruginei si sobolanilorcare i-au ros majoritatea cablurilor electrice.

In 2014, acesta a fost gasit pe internet de 8 ingineri catalani din cadrul Centrului Tehnic European Nissan din Barcelona, care dupa ce l-au achizionat, au inceput lungul proces de restaurare. Acestia au lucrat la masina dupa programul de munca, noptile si in week-end-uri, iar acum Patrol-ul a fost readus la gloria de altadata.

"Motorul era intr-o stare jalnica. Era imposibil de pornit, iar multe piese erau corodate. Puntea fata era aproape distrusa, insa cel mai afectat a fost sistemul electric, care a fost atacat de sobolani," a declarat Juan Villegas, unul dintre restauratori.

Acum ca l-au terminat, Nissan-ul Patrol a fost dus acolo unde ii este locul si de unde a fost luat in urma cu aproape 30 de ani, printre dunele de nisip.

Подпишись на наш Telegram-канал