Cel mai mare specialist in modele Ford din Statele Unite ale Americii a confirmat ca Mustang-ul gasit in Mexic este intr-adevar unul din cele doua folosite in celebrul film "Bullitt". Potrivit acestuia, pretul acestui exemplar sare lejer de un milion de dolari.

Masinile folosite in filme tind sa devina adevarate legende pe roti, iar oameni din intreaga lume sunt dispusi sa plateasca bani buni pentru a detine un asemenea exemplar sau chiar sa transforme o masina normala intr-o replica foarte apropiata de original.

Probabil una dintre cele mai populare astfel de masini este Ford-ul Mustang fastback din 1968, vopsit intr-un verde inchis, si folosit de legendarul Steve McQueen in filmul "Bullitt". Se spune ca urmarirea din aceasta ecranizare este printre cele mai lungi din industrie si ca este reala, fara niciun pic de accelerare artificiala a peliculei.

Revenind la masina, cu putin timp in urma, internetul a fost luat cu asalt de o informatie potrivit careia unul dintre cele doua Mustang-uri folosite in film a fost descoperit intr-un cimitir de masini din Baja, California (Mexic). Un anume Ralph Garcia Jr. voia sa transforme Mustang-ul cu pricina in "Eleanor", un muscle-car devenit celebru datorita filmului "Gone in 60 Seconds", dar asociatul sau a verificat inainte seria de sasiu si a descoperit ca exemplarul cu pricina este cel din filmul cu McQueen.

Avand in vedere popularitatea masinii, sansele sa fie un fals erau extrem de mari, insa Kevin Marti, cel mai respectat specialist in modele Ford de peste ocean, a analizat masina si a confirmat ca este intr-adevar vorba despre unul dintre cele doua exemplare originale. Marti le-a spus celor de la Los Angeles Times ca a verificat mai multe elemente distincte pe care nu le putea reproduce nimeni, si ca acest Mustang este cel folosit in mai multe urmariri din film, dar si in cateva cascadorii spectaculoase.

Partea proasta este ca Garcia Jr. a inceput sa restaureze masina inaintea acestei descoperiri, astfel pretul putand sa scada putin in cazul unei vanzari. Insa chiar si asa, Marti sustine ca acest Ford Mustang 1968 folosit in celebrul film "Bullitt" costa peste un milion de dolari.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram