Mașină contra animal: o bătălie în care nu există învingători. În funcție de viteză și de reacțiile celui de la volan, întânirea cu un animal se poate solda cu consecințe grave, după cum au demostrat germanii de la ADAC.

Cine privește aceste imagini din timpul unui test efectual de clubul automobilistic german ADAC, va apăsa mai puțin pedala de accelerație la trecerea printr-o pădure. Impactul devastator arată clar la ce forțe este supusă mașina în cazul impactului cu un animal. Pentru a demonstra efectele lovirii unui animal de mariu dimnsiuni, ADAC a folosit un mulaj cu greutate, consistență și dimensiuni foarte asemănătoare cu ale animalelor reale. Niciun animal nu a fost rănit în timpul acestor demonstrații, și aici includem și oamenii care s-au ocupat de teste.

În funcție de viteza mașinii și de dimensiunile animalului, energia generată de impact poate varia în limite largi. Golful din test a lovit mulajul unui porc mistreț la 80 km/h. După cum se poate vedea, habitaclul a rămas intact, dar toată partea frontală a mașinii a fost distrusă. În cazul în care viteza nu este atât de mare, sau animalul are dimensiuni mai mici, efectele se reduc corespunzător, dar avariile produse mașinii sunt aproape întotdeauna garantate.

Nu întotdeauna animalul este cel mai periculos: mulți șoferi care încearcă să evite un animal sfârșesc într-un pom sau, mult mai grav, într-o mașină de pe contrasens. O demonstrează aceleași teste ale ADAC, ale căror pregătire și desfășurtare vă invităm să le urmăriți în videoclipul următor.

Подпишись на наш Telegram-канал