Superbul exemplar Ferrari 330GT 2+2 Berlinetta, care i-a apartinut Beatles-ului John Lennon si despre care 4tuning a scris recent, s-a vandut la licitatia de la Goodwood pentru aproape 550.000 de dolari.

Festivalul Vitezei, recent incheiat la Goodwood in Anglia, a adus un nou proprietar pentru exemplarul Ferrari 330GT 2+2 Berlineta, care i-a apartinut muzicianului John Lennon. Potrivit eurocarblog.com, superba masina de colectie s-a vandut pentru suma de 360.000 de lire sterline, aproximativ 545.000 de dolari.

330GT 2+2 a fost scos la vanzare in weekend, de catre casa de licitatii Bonhams. Organizatorii estimau ca modelul se va vinde pentru o suma cuprinsa intre 277.000 si 339.000 de dolari, insa pretul aproape ca s-a dublat. Motivul nu tine de vechimea automobilului sau de raritatea sa. Pentru actualul proprietar a contat, mai degraba, faptul ca Ferrari-ul 330GT 2+2 Berlineta a fost masina pe care Lennon a invatat sa conduca.

Ferrari-ul special a fost cumparat de Lennon chiar in 1965, anul de fabricatie al masinii. La vremea respectiva, Beatles-ul a platit in lire sterline echivalentul a 10.000 de dolari. Din cate se pare, chiar in ziua in care el a devenit sofer cu acte-n regula, mai multi dealeri de masini de lux au sosit la el acasa cu modele exotice.

Dintre toate ofertele, muzicianul s-a indragostit de Berlineta, un model vopsit in nuanta Azurro Blue, cu un interior albastru. Masina a ramas in proprietatea sa timp de aproape 3 ani, avand undeva peste 32.000 de kilometri la bord atunci cand a vandut-o.

Record la incasari pe masinile vandute

Pretul obtinut pe Ferrari-ul lui Lennon este mic comparativ cu alte supercar-uri ce au fost vandute la Festivalul Vitezei.

Recordul licitatiei a fost Mercedesul Silver Arrow W196, celebra masina de Formula 1 pilotata de Juan Manuel Fangio in 1954, care s-a vandut pentru 29,5 milioane de dolari. De asemenea, un Maserati 300S Sports-Racing Spider din 1955 s-a dat pentru 6 milioane de dolari. In total, la Goodwood s-au vandut automobile in valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari, ceea ce face ca licitatia sa devina cea mai mare de acest gen din Europa din punct de vedere al incasarilor.

Подпишись на наш Telegram-канал