În scandalul Dieselgate din Statele Unite, VW a fost obligat să cumpere de la proprietari mașinile cu probleme. În cadrul acțiunii de buy-back, un american din Cincinnati încearcă să predea un VW Golf de pe care a demontat absolut tot ce se putea demonta.

Joe Mayer este un vânzător de mașini și trebuie să returneze un VW Golf din 2010 sub termenii acțiunii de buy-back impuse de un tribunal american concernului VW, ca parte a scandalului Dieselgate. Potrivit termenilor din ordinul de returnare, mașina trebuie să fie „operabilă“.

Termenul este departe de a fi clar, și mulți americani îl tratează ca pe o bucată de gumilastic. Se pare că este deja o practică obișnuită ca proprietarii de mașini VW să încerce să valorifice o parte dintre dotări înainte de a preda mașina către VW, dar Joe Mayer a împins o idee mai departe acest trend. El a demontat absolut tot ce se putea demonta, păstrând doar motorul, caroseria, roțile și scaunul șoferului.

Desigur, mașina lui, chiar și în acestă stare, este „operabilă“, adică poate fi condusă de pe scaunul șoferului, dar se pare că VW nu a gustat ingeniozitatea americanului. Un reprezentat al companiei l-a contactat pe Mayer spunându-i că programarea lui pentru buy-back a fost amânată. Motivul pentru această amânare, potrivit lui Jow Mayer, este faptul că dezmembrarea mașinii „nu este în spiritul acțiunii de buy-back“.

Pentru Joe urmează cel mai probabil o bătălie în justiție pentru a demonstra că mașina sa, perfect „operabilă“, de altfel, respectă termenii acțiunii de buy-back.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram