Pe langa celebrul Gumball care va avea ultima etapa in Romania, tara noastra este onorata sa mai gazduiasca un eveniment auto extrem de important. De fapt, nu este un eveniment auto ci mai degraba o sursa infinita de inspiratie pentru noi toti. Familia Zapp a plecat in anul 2000 din Argentina cu o masina Graham Paige fabricata in 1928. Zilele acestea sunt in Romania si ne-au umplut vietile de bucurie.

Povestea familiei Zapp incepe in 2000, atunci cand cuplul Herman si Candelaria, casatoriti de 6 ani, se hotarasc sa plece din Argentina, tara lor de origine, pana in Alaska, la bordul unui Graham Paige de colectie, o masina americana construita in 1928. Dupa o lunga calatorie prin America de Sud, prin jungla amazoniana, in Statele Unite, s-a nascut primul copil, baietelul Pampa. Impreuna au ajuns in Alaska si au revenit in Argentina, acolo unde s-a nascut imediat cel de-al doilea copil, Tehue. La intoarcere au publicat cartea "Atrapa tu sueno", adica "Indeplineste-ti visul", devenit best seller in Argentina.

A urmat o noua calatorie in nord, spre Canada, acolo unde al treilea copil, Paloma, s-a nascut. De acolo, au mers in Australia si Noua Zeelanda, dupa ce au trimis masina pe vapor. In Australia s-a nascut al patrulea copil, Wallaby. Dupa ce au facut inconjurul continentului si al insulelor din Oceania, au ajuns in Asia, unde au vizitat 13 tari si au ajuns cu masina chiar si pe varfuri muntoase de 5300 de metri altitudine in Tibet. Evident, cu toti cei 4 copii mici dupa ei.

A urmat India, dupa care masina a fost trimisa in Africa de Sud. De aici a inceput calatoria prin toata Africa. Au mers prin desert, pe drumuri din jungla, au ramas impotmoliti, dar au ajuns in cele din urma in nord, in Egipt. De aici au traversat in Orientul Mijlociu, au vazut Iordania, Israel si Emiratele Arabe Unite, dupa care au intrat in Turcia, au traversat Bulgaria si au ajuns la Dunare.

De fapt, acum doua zile, pe 12 aprilie 2016, familia Zapp a intrat in Romania. Dupa 16 ani de calatorie, oamenii astia au ajuns in tara noastra. Si au de gand sa stea pe aici vreo 15-20 de zile, poate chiar mai mult, pana cand vor vedea tot ce are mai frumos Romania mea si a ta.

Prima postare pe pagina lor de Facebook din Romania, din pacate, nu a fost una optimista, pentru ca li s-a rupt una din rotile de lemn. De fapt, nu roata de lemn ci inelul jantei care este metalic si care a mai fost reparat in trecut, a cedat. Am vazut imaginea cu masina trasa pe marginea drumului, cu roata scoasa la care lucrau Herman si Pampa, asa ca le-am dat un mesaj daca au nevoie de ajutor. Asa a fost primul contact cu aceasta familie incredibila.

Mi-au raspuns pe Facebook ca au nevoie de un sudor si m-au intrebat daca stiu pe cineva care poate sa imparta casa cu ei doua nopti, cat au de gand sa stea in Bucuresti. Si fara sa stea pe ganduri, oamenii de la service Cobalcescu s-au oferit sa-i ajute cu reparatia masinii fara niciun cost. Si fara vreo urma de legatura intreBMW si marca americana Graham Paige, poate doar ca in anul in care s-a fabricat masina asta era construit si primul BMW, modelul Dixi din 1928, reprezentantii marcii germane in Romania le-au asigurat cazarea in centrul capitalei. Jos palaria si mii de multumiri pentru ajutor!

Familia Zapp mai sta o noapte in Bucuresti dupa care se va duce spre nord, spre Brasov, Sighisoara, Sibiu si poate chiar spre Maramures. Vor sa vada ce are tara noastra mai frumos de oferit. Si dupa ce au luat micul dejun in Kenya alaturi de elefanti, dupa ce au vazut templele budiste din Indonesia si dupa ce au admirat apusul langa piramidele din Egipt, Romania cu greu poate impresiona. Din fericire insa, asa cum spunea si Herman, in timp ce imbratisa un stejar urias din Herastrau, dupa atata desert, le este un dor nebun de paduri si munti. Si, din fericire, tara noastra inca mai are asa ceva...

Poate ca nu realizati maretia si importanta acestor zile, in care oamenii astia stau in tara noastra. Poate si pentru ca nu i-ati cunoscut, nu i-ati auzit si nu v-au umplut de optimism si inspiratie cum au facut-o cu mine. Sunt o familie incredibila de la care avem multe de invatat, mereu veseli, suprasaturati de dragoste si cu dorinta de viata. O familie care isi traieste visul si care a dus la limita extrema trairea fiecarei clipe. O familie care poate spune cu adevarat ca a gasit scopul vietii. Le multumim ca exista si ca ne-au calcat pragul. Si, asa cum spunea cineva, dupa ce i-am cunoscut, pot spune in sfarsit ca pot face orice, ca nu exista imposibil.

Подпишись на наш Telegram-канал