Un alt detaliu extrem de interesant cu privire la modelul bavarez il reprezinta performanta de a fi fost cel mai rapid sedan la vremea lui.

Chiar daca nici macar nu a apucat sa isi deschida portile pentru publicul larg, Salonul Auto International ce se desfasoara la Shanghai in perioada 21 - 28 aprilie a devenit brusc complet neinteresant.

Nu de alta, dar atentia tuturor pasionatilor de masini a 'fugit' inspre Canada, acolo unde unul dintre cele numai 278 de exemplare B7 Turbo construite de Alpina intre anii 1984 si 1987 a fost scos la vanzare.

Situatia devine insa si mai interesanta odata ce avansam cu analizarea anuntului si descoperim ca automobilul din cazul de fata este una dintre cele doar patru unitati construite pe baza versiunii M5.

Acum, daca tot am stabilit de unde faza cu 'cel mai rar BMW de pe Pamant', trecem mai departe si incercam sa deslusim misterul cu numarul doi, in speta cel mai rapid sedan la vremea lui.

Daca nu te-ai lovit pana in prezent de niciun Alpina B7 Turbo, ei bine... atunci afla ca modelul bavarez ascunde sub capota un motor cu sase cilindri linie si o turbina K27 de dimensiuni generoase.

Potrivit informatiilor oficiale, respectiva unitate de 3.5 litri produce o putere maxima de aproximativ 300 CP, livrata apoi rotilor spate cu ajutorul unei transmisii manuale in cinci rapoarte.

Fisa tehnica a exclusivistului automobil construit in numai 278 de exemplare - dintre care doar patru unitati avand la baza versiunea M5, anunta astfel o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5.9 secunde.

Viteza maxima se ridica, in schimb, la 260 de kilometri pe ora, astfel ca 'batranul' Alpina B7 Turbo ramane ramane relevant din punctul de vedere al performantelor si la peste trei decenii de la debut.

Revenind asupra masinii de peste Ocean, aceasta a fost importata din Germania in Canada in urma cu circa 13 ani, timp in care cei 137 de mii de kilometri parcursi pe continentul european s-au transformat in 203 mii kilometri.

Exceptand jantele din aliaj pe 17 inch si cateva corecturi aplicate vopselei, modelul bavarez este in mare parte original si vine la pachet alaturi de numeroase documente care atesta exclusivistatea sa.

Unul dintre cele numai 278 de exemplare - dintre care doar patru unitati avand la baza versiunea M5, acest Alpina B7 Turbo se vinde in regim de licitatie, cea mai mare suma oferita pana acum fiind de 64.000 dolari.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram