Unul dintre cele numai 502 exemplare construite in total, respectivul automobil german impresioneaza in special prin rulajul extrem de mic, de doar 5.000 de kilometri.

Chiar daca a mai ramas circa o saptamana si jumatate pana la intrarea lui in paine, colectionarii de automobile din lumea intreaga au inceput deja sa isi faca planul de atac pentru 2017.

Iar motivele sunt lesne de inteles: celebra casa de licitatii RM Sotheby's va organiza inca de la inceputul anului viitor - intre 19 si 20 ianuarie, mai exact - un eveniment cu vanzare de masini clasice si moderne.

Vestile bune nu se opresc insa aici, ci continua cu anuntul potrivit caruia printre exemplarele aflate in cautarea unei noi case se numara si un superb Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II.

Una dintre cele numai 502 bucati construite in total, respectiva masina de origine germana impresioneaza in special prin rulajul extrem de mic, de doar 5.000 de kilometri parcursi din anul 1990 si pana prezent.

Lista cu atractii principale continua la nivel tehnic, propulsia fiind asigurata in cazul de fata de o unitate aspirata de 2.5 litri si 235 de cai putere, dezvoltata impreuna cu specialistii Cosworth.

Tot in cadrul acestui capitol putem include, de asemenea, si transmisia manuala cu cinci rapoarte, sistemul de tractiune spate sau, de ce nu, atat suspensia sport, cat si discurile de franare prezente pe ambele punti.

Daca vine vorba, in schimb, despre partea tehnica, automobilul ajuns pe mainile celor de la RM Sotheby's reuseste sa atraga imediat atentia prin pachetul aerodinamic agresiv stilizat.

Jantele OZ cu specificatii DTM completeaza perfect detallile supradimensionate ale caroseriei, in timp ce interiorul pluseaza cu o pereche de scaune scoica si un roll cage care se intinde de-a lungul si latul intregii cabine.

Pretul de vanzare al acestui superb Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II ramane un mare mister pentru moment, dar nu trebuie sa fii neaparat un geniu pentru a realiza ca el se va de pentru o suma din sase cifre.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram