Numai 250 de astfel de exemplare au fost fabricate in total, toate acestea gazduind in compartimentul motor un V8 de 5.8 litri.

Mare admirator al Ford-ului Mustang? Atunci ai nimerit exact la locul potrivit: unul dintre cele numai 250 de exemplare Cobra R construite vreodata este acum de vanzare in Statele Unite ale Americii.

Iesit de pe portile fabricii in urma cu aproximativ doua decenii, in cursul anului 1995, autoturismul in cauza gazduieste in compartimentul motor o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de 5.8 litri.

Cei 300 CP si 495 Nm prezent in cadrul fisei cu specificatii tehnice sunt livrati catre puntea spate prin intermediul unei transmisii manuale, acceleratia de la 0 la 96 km/h realizandu-se astfel in 5.4 secunde.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici suspensia sport dotata cu amortizoare ajustabile sau sistemul de franare de inalta performanta, in timp ce radio-ul si aerul conditionat au fost inlaturate pentru un plus de sportivitate.


Din punct de vedere estetic, Ford-ul Mustang Cobra R impresioneaza in special prin capota bombata a motorului, jantele cu design in cinci spite sau eleronul destinat portbagajului atragand si ele, de asemenea, privirile tuturor celor din jur.


Asta la nivel de exterior. Acum, daca vine cumva vorba despre departamentul interior, principala atractie a exemplarului din cazul de fata o reprezinta fara doar si poate combinatia contrastanta de negru si bej.


Lasam insa in urma aspectul vizual si trecem la lucrurile care conteaza cu adevarat: doar 730 de kilometri a parcurs autoturismul cu pricina in ultimele doua decenii, iar pretul sau de achizitie nu depaseste 34.750 de dolari. Perfect pentru o mini-colectie, nu crezi?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram