Mustangul GT390 Fastback de culoare verde este imediat asociat cu celebrul film american Bullitt in care a jucat Steve McQueen. Se spune ca urmarirea din acest film este printre cele mai lungi si ca este reala, fara niciun pic de accelerare artificiala a peliculei, iar Mustangul face cateva cascadorii spectaculoase, la fel de reale.

DeLorean este o masina ciudata din anii '70 dar care a fost selectata pentru a fi vedeta filmului Back to the Future. La bordul masinii cei doi protagonisti se plimbau in timp, inainte si inapoi, cu ajutorul echipamentelor de la bord. Apropo: masina si zbura in film!

Dodge Charger este o masina celebra din mai multe filme. Dar poate cel mai cunoscut Charger este cel din primul film din seria Fast and Furious. Un Dodge de 800 cp realizat de Dom si tatal sau, dar care, la final, ajunge sa se rastoarne in urma unei curse ilegale.

Aston Martin DB5 este o masina celebra din filmele britanice cu James Bond. Masina a aparut in mai multe filme din seria 007, inclusiv cele moderne, ultimul fiind Casino Royale. Nu mai are nevoie de nicio prezentare masina sport englezeasca, poate cea mai frumoasa masina clasica a Europei.

Una din cele mai spectaculoase urmariri de masini din filme este in pelicula Ronin. Un film cu actori celebri, dar poate mai cunoscut fiind datorita masinilor care se alearga de nebune pe strazile unui oras francez. "Cei rai" sunt la bordul unui BMW E34 care este urmarit de un Peugeot 406.

"Italian Job", filmul clasic, avea ca protagoniste 3 masinute Austin Mini Cooper S, iar filmul mai nou, cel cu Mark Whalberg, avea tot trei masini MINI, varianta noua. Oricum, vorbim de niste masinute mici care se strecoara pe strazile inguste ale orasului, dar si in statia de metrou.

Chevrolet Camaro este o masina sport, chiar un muscle-car, dar atunci cand il vezi in culoarea galbena, e clar ca te gandesti la filmul Transformers. Camaro Bumblebee este de fapt un robot care nu vorbeste, dar care se foloseste de sunetele si melodiile de la radio ca sa comunice.

"Dukes of Hazard" este un film clasic american, realizat atat ca film lung-metraj original in anii '70, dar si ca serial sau ca film modern din anii 2000. In toate cazurile, masina folosita era un Dodge Charger care avea porecla General Lee. Si, desi in filmul original avea steagul Confederat pe plafon, simbolul rasismului, in filmele noi acesta a fost inlaturat. Dar culoarea si numarul au ramas!

Poate cel mai tare serial al copilariei noastre a fost Echipa de Soc, adica A-Team. Acestia umblau la bordul unei dube GMC modificata cu tot felul de chestii, inclusiv mitraliere care ieseau de sub capota, dar mai presus, alerga de autoritati in mare stil. Oricine recunoaste imediat despre ce film e vorba, doar uitandu-se la masina.

Daca ar fi sa alegem cea mai cunoscuta masina dintr-un film, aceasta ar fi, cu siguranta, Toyota Supra portocalie din primul film Fast and Furious. O masina realizata de la zero, pe baza unei epave, cu care Brian castiga mai multe curse si, in final, ii salveaza pe colegi. Celebra masina de 10 secunde care a ramas in istorie drept simbolul acestei serii de filme cu masini si viteza din plin.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram