Respectivul automobil a reusit sa imparta internetul in doua tabere distincte. Motivul il aflam chiar din randurile urmatoare.

Dezvelit cu surle si trambite in cursul anului 1993, cu ocazia evenimentului Brussels Motor Show, vechiul Fiat Coupe nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare.

Vinovat de aceasta situatie se face nimeni altul decat... controversatul Chris Bangle, omul aflat in spatele detaliilor angulare care au transformat modelul italian intr-o aparitie inconfundabila.

In ceea ce priveste design-ul interior, sarcina creionarii volanului in trei spite, scaunelor fata cu suport lateral marit, dar si celorlalte elemente de la nivelul cabinei le-a revenit specialistilor Pininfarina.

Pe plan tehnic, versiunea 20v Turbo cu motorizare in cinci cilindri a fost vanata de toti amatorii de senzatii tari, aceasta devenind imediat cunoscuta sub sintagma 'Ferrari-ul saracului'.

Lasand acum in urma generalitatile vechiului Fiat Coupe si trecand la particularitatile exemplarului in cauza, ei bine... incepem prin a preciza ca a parcurs numai 1.327 de kilometri pana in prezent.

Chiar si asa, modelul italian nu a fost niciodata inmatriculat si omologat pentru a putea circula pe drumurile publice, el fiind unul dintre cele doar 15 exemplare de pre-productie.

Asa se explica, drept urmare, si prezenta trapei la nivelul acoperisului, levierul... inedit al schimbatorului de viteze, garniturile de la usi sau existenta unei singure chei.

Sub capota acestui Fiat Coupe detinunt de Pininfarina pana la intrarea companiei in faliment si vandut ulterior unei persoane private se regaseste un benzinar turbo in patru cilindri, de doi litri si 187 CP.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram