A doua generatie a SUV-ului Duster va fi dezvelita oficial spre finalul acestui an, iar comercializarea in Romania va demara, cel mai probabil, la inceputul lui 2018. In plus, Dacia se gandeste serios si la o varianta de caroserie cu sapte locuri.

Prezentat in premiera in 2009, si trecut printr-un facelift in 2013, cel mai popular model Dacia se pregateste de finalul carierei, si implicit, de o noua generatie. Aceasta va fi dezvaluita in a doua jumatate a acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, si va putea fi achizionata incepand cu primele luni ale lui 2018.

Anuntul a fost facut de Hakim Boutehra, director general al Renault Commercial Roumanie, care a precizat ca "Pregatim lansarea unei noi generatii Duster. Este vorba despre un model complet nou, ale carui vanzari ar putea demara in Romania in ianuarie 2018."

Asadar, noul Duster vine cu o mai multe noutati pentri fanii sai, printre care si o versiune cu transmisie automata, in configuratia dCi 110 EDC 4x2. "Dacia Duster cu transmisie automata EDC va fi lansat undeva in martie-aprilie. Comenzile nu sunt inca deschise, acest lucru se va intampla cu aproximativ doua saptamani inainte de lansare," a mai spus Bouthera pentru 0-100.ro.

Insa, surprizele nu se opresc aici, deoarece britanicii de la AutoExpress sustin ca producatorul de la Mioveni are in plan si o varianta cu 7 locuri a lui Duster, care ar urma sa se numeasca Grand Duster.

Aceasta este asteptata sa isi faca aparitia in 2018, la aproximativ un an de la lansarea modelului standard, si ar urma sa masoare 4.7 metri, cu 20 de centimetri mai mult decat versiunea cu 5 locuri. Aceste lucruri nu au fost confirmate deocamdata, asa ca raman doar simple zvonuri.

Ca si pana acum, Duster va veni in standard cu geamuri electrice doar pentru pasagerii din fata, tapiterie textila, jante de tabla si vopsea nemetalizata, in timp ce lista de optionale va include camera de marsarier, tapiterie din piele, navigatie, climatizare automata si scaune incalzite.

Gama de motorizari va include propulsorul de 1.2 litri TCe turbo, dar si unitatea de 1.5 litri dCi deja disponibila in gama. In acelasi timp, unele zvonuri sustin ca vom mai regasi un motor aspirat natural, si ca unitatea de 1.5 litri diesel va fi inlocuita cu una de 1.6 litri dCi, insa asa cum spuneam, pana in acest moment nu a fost nimic confirmat oficial.

Подпишись на наш Telegram-канал