BMW a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului Seria 5 Touring.

Asemeni modelului cu patru portiere, dezvelit la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, break-ul de origine bavareza anunta o constructie din aluminiu, otel si magneziu, 'vinovata' de reducerea greutatii cu pana la 100 de kilograme comparativ cu generatia anterioara.

Cele doua variante de caroserie ale noului BMW Seria 5 isi impart inclusiv tehnologiile, astfel ca si clientii versiunii Touring vor putea experimenta, de exemplu, ecranul tactil de dimensiuni generoase sau comenzile prin gesturi ce insotesc acum sistemul de infotainment iDrive.

In ceea ce priveste gama de motorizari, break-ul companiei bavareze promite sa ofere inca de la bun inceput - a se citi momentul lansarii, un total de patru unitati. Doua dintre acestea sunt pe benzina si dezvolta puteri maxime de 252 sau 340 CP din capacitati cilindrice de 2.0 sau 3.0 litri.

Dintre doua propulsoare diferite vor avea de ales si persoanele care prefera motoarele turbodiesel, cu mentiunea ca in cazul de fata vom de-a face cu putere maxime de 190 sau 265 CP. Si acestea sunt obtinute tot din motorozari de 2.0 sau 3.0 litri, cu patru, respectiv sase cilindri in linie.

O versiune M550i xDrive, capabila sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in numai 4.0 secunde multumita unui V8 bi-turbo de patru litri si 462 de cai putere, lipsesc momentan din portofoliul noulului BMW Seria 5 Touring. Situatia s-ar putea schimba insa in viitorul apropiat.

Pe plan estetic, break-ul producatorului bavarez de automobile imprumuta majoritatea elementelor care compun design-ul exterior de la acelasi model in patru usi anterior mentionat, cu mentiunea ca partea posterioara se bucura in mare parte de propria-i identitate.

La interior, aspectul familiar este insotit de... tehnologii de ultima ora, materiale de inalta calitate, dar si o capacitate de incarcare a portbagajului de pana la 1.700 de litri cu bancheta spate rabatata. Drept urmare, pasagerii pot indesa, mai nou, cu 30 de litri mai mult decat anterior.

Подпишись на наш Telegram-канал