Ca vechiul 993 este ultimul Porsche racit cu aer stie deja toata lumea. Ce nu stie insa nimeni este ca legendarul automobil german a avut parte inclusiv de... o versiune Turbo Cabriolet.

Multe s-au spus si scris de-a lungul timpului despre Porsche-le 993, asa ca nu vom mai relua si noi istoria ultimului 911 oferit in compania unui motor racit cu ajutorul aerului.

Nu, vom trece direct la subiectul principal al acestei discutii fiindca... arde. Si arde rau de tot, nu asa. Pana la urma urmei, cati stiu ca legendarul 993 a fost oferit si intr-o versiune Turbo Cabriolet?

Exact, nici noi nu am stiut pana acum. Legenda spune ca numai 14 astfel de exemplare au fost fabricate, dintre care doar 9 oferite intr-o configuratie cu volanul pe stanga.

Un alt detaliu extrem de interesant cu privire la exclusivistul Porsche 993 Turbo Cabriolet consta in motorizarea ascunsa sub capota: un 3.6 single-turbo de 360 CP, imprumutat de la 964 Turbo.

Propulsorul cu pricina este insotit de o transmisie manuala cu cinci rapoarte si - mare atentie!, un sistem de tractiune spate si nu integrala, asa cum se intampla in cazul Coupe-ului.

Ocupand un loc fruntas in topul celor mai rare Porsche-uri construite vreodata, 993-ul Turbo Cabriolet are un pret pe masura reputatiei sale: 1.29 milioane de euro daca ne referim strict la exemplarul din cazul de fata.

Exemplar care, in afara caracteristicilor anterior mentionate, se mai lauda si cu doar 20.000 de kilometri parcursi in ultimele aproximativ doua decenii, din 1995 si pana in prezent.

In ceea ce priveste partea estetica, decapotabila germana ne intampina alaturi de un exterior de culoare albastra, caruia i se alatura un interior oferit intr-o combinatie contrastanta de albastru, plus gri.

Printre dotarile trecute in anuntul de vanzare se numara si urmatoarele: ABS, airbag-uri frontale, calculator de bord, servodirectie, aer conditionat, radio cd, dar si scaune, oglinzi sau geamuri cu actionare electrica.

Подпишись на наш Telegram-канал