Un Mercedes 500SL din 1989 isi cauta acum un nou proprietar pe un site din Marea Britanie. Masina este intr-o stare perfecta de functionare, iar bordul indica extrem de putini kilometri pentru o masina veche de 28 de ani.

Odata cu trecerea anilor, marii constructori de automobile au fost nevoiti sa faca unele sacrificii in ceea ce priveste calitatea masinilor care parasesc linia de productie. Tocmai de aceea in ziua de azi este extrem de greu, daca nu imposibil, sa gasesti o masina noua care sa reziste in timp la fel cum o faceau odata.

Desigur, mai exista posibilitatea achizitionarii unei masini vechi, insa de putine ori gasesti una in stare buna si cu kilometri relativ putini in bord. Fara sa mai vorbim ca majoritatea necesita o reconditionare capitala. Dar...mai sunt si exceptii.

Spre exemplu, acest Mercedes 500SL, una dintre cele mai frumoase decapotabile construite de nemtii din Stuttgart. Exemplarul a parasit portile fabricii in 1989, si isi cauta acum un nou proprietar pe un site din Marea Britanie.

Potrivit anuntului, masina se prezinta intr-o stare perfecta de functionare, si vine intr-o combinatie clasica de culoare, cu exteriorul negru si interiorul bej. Lista de dotari este una cuprinzatoare pentru acele vremuri, incluzand printre altele pilot automat, aer conditionat, scaune incalzite si plafon retractabil de tip hard-top. Cel mai important este ca bordul indica numai 1553 de kilometri rulati in toti acesti 28 de ani.

Din pacate, nu avem imagini cu compartimentul motor, insa avand in vedere starea generala a masinii putem spune fara indoiala ca propulsorul V8 de 5.0 litri este si el perfect din punct de vedere tehnic. Acesta dezvolta 237 de cai putere si 402 Nm cuplu, transmisia este una automata iar tractiunea pe puntea spate.

A mai ramas un singur detaliu de dezbatut, si anume pretul. Actualul proprietar cauta sa primeasca pe acest Mercedes 500SL din 1989, aproape nou, nu mai putin de 109.336 de euro. Desigur, vei fi tentat sa spui ca este mai scump decat un SL500 din 2017, insa conditia extraordinara si calitatea constructiei sunt doua contraargumente bune.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram