Un exclusivist 500E, singurul Mercedes construit la fabrica Porsche din Zuffenhausen, a fost scos de curand la vanzare. Automobilul german are o nota de plata de aproape 20.000 de euro si a parcurs pana la ora actuala putin peste... 360.000 de kilometri.

Unul dintre cele mai cunoscute si, totodata, apreciate sedanuri ale anilor '90, modelul 500E de la Mercedes nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare.

Dezvoltat impreuna cu specialistii companiei Porsche, respectivul automobil al stelei cu trei colturi a primit inca din fabrica un motor V8 de cinci litri si 326 de cai putere.

Asadar, timpul de aproximativ 6.1 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora sau viteza maxima de 250 km/h nu sunt intocmai intamplatoare.

Si apoi, peste toate acestea, productia modelului Mercedes 500E abia daca a depasit 10.000 de unitati, fabrica Porsche asambland zilnic - in mare parte manual, intre 8 si 12 bucati.

Unul dintre respectivele automobile de origine germana a fost scos de curand la vanzare, cea mai interesanta caracteristica a lui constand in rulajul de 360.486 de kilometri.

Pe scurt, in loc sa fie tinut ascuns intr-un garaj pentru a-i creste valoarea, acest exemplar din anul 1992 mai ca a parcurs distanta dintre... planeta Pamant si satelitul Luna.

Chiar si asa, totul functioneaza exact "cum ar trebui", se precizeaza in anuntul modelului 500E de la Mercedes, aflat in cautarea unei persoane cu 19.950 de euro de cheltuit.

Exceptand faptul ca a fost construit de Porsche si este pus in miscare de un V8 de cinci litri, acest exemplar se mai lauda si cu cateva dotari de confort extrem de interesante.

Vorbim, mai exact, despre scaunele fata cu reglare electrica si functie de memorare a pozitiei, acompaniate de tapiterie din piele, pilot automat, aer conditionat, trapa electrica etc.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram