Unul dintre cele 600 de BMW-uri M3 E30 Evo III construite vreodata, isi cauta acum un nou proprietar. Acest exemplar va fi vandut in cadrul licitatiei organizate de bine-cunoscuta casa Silverstone Auctions in Marea Britanie.

BMW-ul M3 E30 este unul dintre cele mai dorite modele produse de constructorul bavarez. Produs intre anii 1985 si 1992, Ursuletul si-a castigat rapid milioane de fani care ar face orice pentru a detine un exemplar.

Pe langa cele 8,661 de exemplare construite pentru piata europeana, constructorul german a produs mai multe versiuni, printre care cateva extrem de rare. Astfel, intre anii 1989 si 1990 lua nastere M3-ul E30 Sport Evolution, cunoscut si sub denumirea de Evo III.

Acesta a fost produs in doar 600 de exemplare, si venea impreuna cu doua variante de culori exterioare (negru sau rosu), o bara fata redesenata, prize de aer in locul luminilor de ceata si spoiler spate si splitter fata ajustabile.

Sub capota, M3-ul E30 Evo III ascundea un motor de 2.5 litri cu 4 cilindri in linie, capabil de 235 de cai putere, conectat la o cutie de viteze manuala Getrag 265 cu 5 viteze, un diferential cu alunecare limitata (LSD) si nu in ultimul rand, frane de inalta performanta pe toate cele 4 roti.

Exemplarul care isi cauta acum un nou proprietar poarta sasiul cu numarul AC79160, inregistrat pentru prima data in Germania in anul 1990 de catre tunerul Alpina. La scurt timp, masina a fost trimisa in Marea Britanie unde a fost expusa timp de 19 luni in showroom-ul unui dealer BMW.

Masina este finisata in nuanta Brilliant Red, interiorul este imbracat in tapiteria gri Motorsport, iar dotarile optionale includ un sistem de splarare a farurilor, trapa si geamuri electrice, sau un computer de bord. In plus, in perioada petrecuta in Regatul Unit, BMW-ul M3 E30 Evo III a primit mai multe imbunatatiri semnate de cei de la AC Schnitzer, printre care si un volan, care inca se regaseste pe masina.

De-a lungul anilor, masina a fost complet revopsita si i-au fost reinnoite franele si ambreiajul, arcurile originale au fost inlocuite cu unele AC Schnitzer, iar in ciuda celor 26 de ani, acest superb BMW are doar 104,611 kilometri la bord.

Asa cum spuneam la inceput, E30-ul M3 Sport Evolution isi va cauta un nou proprietar in cadrul licitatiei organizate de casa Silverstone Auctions in Birmingham, Marea Britanie, acolo unde specialistii se asteapta sa coste intre 105.000 si 128.000 de euro.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram