Tinand cont de cele doua detalii anterior mentionate, proprietarul masinii germane se crede indreptatit sa-i ceara cumparatorului suma de 17.500 de dolari.

Proiectat pentru a concura impotriva Seriei 3 de la BMW, vechiul Mercedes 190 a fost scos pe piata la sfarsitul anului 1982, dupa o investitie de aproximativ 600 de milioane de lire sterline.

La putin peste un deceniu se ridica perioada pe care s-a intins productia stramosului modelului C-Class, disponibil la vanzare de-a lungului timpului in numeroase versiuni de motorizare.

Dintre cele circa 1.8 de milioane de exemplare comercializate la nivel global, cele mai cautate sunt, fara doar si poate, variantele echipate cu benzinarul in patru cilindri dezvoltat alaturi de Cosworth.

Un Mercedes 190 Cosworth joaca rolul principal inclusiv in acest material, automobilul cu pricina fiind vandut peste Ocean acum trei decenii si cumparat de actualul proprietar in 2013.

Inainte insa de a-si face bagajele si a parasi Vegasul pentru Minneapolis, germanul cu stea in frunte a trecut printr-un amplu proces de restaurare, care a vizat atat exteriorul, cat si interiorul sau motorul.

Si daca tot veni vorba despre motor, trebuie precizat ca propulsia este asigurata in cazul de fata de unitatea de 2.3 litri si numai 167 de cai putere pentru Statele Unite ale Americii.

Asa cum se poate observa si in imaginile atasate anuntului de vanzare, de livrarea respectivei valori catre puntea spate se ocupa o cutie manuala echipata cu cinci trepte de viteza.

Nota de plata, care se ridica la suma de 17.500 de dolari, mai cuprinde si un rulaj de aproape 253.000 de kilometri, o unitate radio marca Becker, dar si un cruise control... nefunctional.

Cateva probleme sunt si cu vopseaua argintiei a caroseriei, printre imperfectiunile acestui Mercedes 190 Cosworth facandu-si loc si cateva crapaturi la nivelul spoilerului sau bordului.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram