Raliul Deltei a revenit pe meleaguri dobrogene după o absenţă de 20 de ani pe care a reuşit să o suplinească printr-un sfârşit de săptămână antrenant pentru echipaje, spectatori şi jurnalişti.

Finalul primei zile îl găsește în topul clasamentului – aici nu e o surpriză, deocamdată – pe Delecour, și aduce un prim abandon important pentru podium, Marco Tempestini fiind nevoit să renunțe din cauza unor probleme tehnice. Cu toate că, din fericire, nu s-au înregistrat bușeli, prima zi s-a încheiat cu un total de șase abandonuri.

Ziua a doua a început cu mult soare (implicit mult praf) și o specială de viteză, Eolienele, unde doar câteva șicane construite din anvelope i-a împiedicat pe piloți să-și ducă mașinile în plafonare. Desigur, pentru a ajunge aici, concurenții au trebuit să treacă de celebra specială Cocoșu, recunoscută ca fiind casantă și înșelătoare.

Cu toate că Daciile nu au mai reprezentat le piece de resistance („alergătorii” de top sunt, în zilele noastre, S2000-urile 207 și Fabia, alături de câteva Evo și Impreza) așa cu se întâmpla odinioară, în cupa Dacia bătălia a fost puternică, cu nu mai puțin de 14 echipaje înscrise în competiție. În urma unor desfășurări impresionante, echipajul Tincescu Florin / Nicolaescu Iulian ocupă poziția a 13-a în clasamentul general, impunându-se nu doar în fața celorlalte Logan-uri, ci și înaintea unei Impreza și a două Suzuki Swift.

Top trei în clasament a fost ocupat, la finalul celor două zile, de către Delecour, urmat de Zsabo și de Marișca. Când totul părea pecetluit și lumea anunța, fără să producă prea mari surprize, încă o victorie a francezului, un service ilegal face ca echipajul lui Francois Delecour să fie exclus din competiție. În momentul de față, clasamentul este provizoriu (pe locul trei aflându-se acum Edwin Keleti), FRAS urmând să dea în cursul zilei de marți un răspuns definitiv contestației depuse de echipajul francez. Dacă dorești să consulți clasamentul general, îl găsești aici.

Exceptând această întâmplare pe cât de ambiguă pe atât de nefericită în tabloul general al competiției, Raliul Deltei a demonstrat, prin seriozitatea desfășurării și prin organizarea optimă, că-și merită pe deplin locul în circuitul competițional.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram