Prima ediție din ultimii 20 de ani a Raliului Deltei l-a avut drept câștigător pe Gergo Szabo, împreună cu copilotul Karoly Borbely.

Pe traseu, primul loc a fost obținut de francezul Francois Delecour, dar acesta a fost descalificat de către Colegul Comisarilor Sportivi (CCS) și exclus din clasamente, pentru încălcarea prevederilor regulilor de parc închis și a regulilor de service interzis. Reprezentanții ESD Rally Team au anunțat că vor contesta decizia luată de CCS.

În urma acestei excluderi, Gergo Szabo a urcat pe prima poziție, podiumul clasamentului general fiind completat de Bogdan Marișca si Edwin Keleti. Tot în urma acestei decizii, Napoca Rally Academy a urcat pe primul loc în clasamentul pe echipe, următoarele două poziții fiind ocupate de Bacău Rally Team și BCR Leasing Rally Team.

La clasa 2 au urcat pe podium Gergo Szabo, Dan Gîrtofan și Simone Tempestini. Victoria de la clasa 3 i-a revenit lui Bogdan Marișca, pilotul NRA fiind urmat în clasament de Edwin Keleti și George Grigorescu.

Victoria la categoria mașinilor cu tracțiune pe două roți i-a revenit lui Adrian Raspopa, urmat de Alex Filip si Sebastian Barbu, clasamentul fiind identic cu cel de la clasa 5.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram