Pe 11 şi 12 mai, în primul weekend dupa Paste, BMW Motorrad a fost organizatorul principal al unei petreceri de deschidere a sezonului moto, care s-a desfăşurat la Zărneşti, pe circuitul de motocross Breghina. Vedeta serii a fost Chris Pfeiffer, modelele de test n-au stat nicio clipă, iar atmosfera a fost „europeană“.

Startul show-ului s-a dat ca la carte. Alex Nicolau, campion mondial la aterizare la punct fix, a sărit din elicopter și a căzut cu cizmele fix pe emblema BMW. Acolo, a dat palma cu Pfeiffer și a început nebunia. Pe un asfalt curat, gata turnat, neamțul a nenorocit gumele BMW-ului său și a făcut spectacol. Pe lângă pupatul fetelor din stoppie, Pfeiffer a venit cu câteva trick-uri nou nouțe.

Între timp, au avut loc tot felul de concursuri, de la probe de îndemânare pe care nimeni nu le-a mai făcut de când a luat permisul A, până la proba de mers încet. Gazda evenimentului a fost Cabral, care, pe lângă statutul de vedetă tv/blogger, este și motociclist. Atât de motociclist încât până și la toaletă (50 de m de mers) s-a dus călare pe BMW R 1200 GS.

Din jumătate în jumătate de oră, campionul Ioan Tara, i-a ghidat pe cei care au vrut să testeze noile modele BMW și Husvarna pe circuitul de motocross Breghina. Iar cele 13 motociclete de test n-au stat nicio clipă liniștite, din cauza numărului mare de doritori. La eveniment au participat și cei de la Polaris, care au venit cu ATV-uri și alte mașinării cu patru roți de mers pe teren accidentat.

Pfeiffer a mai ținut o a doua reprezentație la 19.30, după care a început muzica și dansul. Invitați: formația Robin and the Backstabbers, o trupă bună, inteligentă și apreciată în anumite cercuri de hipsteri din orașele mari, difuzată doar la radio Guerrilla, și cu multe reclame la metrou.

Totul s-a terminat cu un foc de artificii, pentru cei 90 de ani de existență BMW Motorrad. Singurul lucru care a lipsit: oamenii. Organizatorii au estimat o prezență de 1000 de motociclitși în ambele zile, în total. Iar în momentul de „maximă audiență“, la show-ul lui Pfeiffer, au fost puțin peste 600. Prea puțini pentru eforturile depuse. Calitatea evenimentului merita un public mai larg. Cei de la BMW spun că vor face din acest eveniment o tradiție, așadar „se trage și data viitoare“.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram