Lucian Radut a castigat Marele Premiu al Orasului Brasov, dupa o lupta palpitanta, in care suspansul s-a prelungit pana in ultimele secunde ale intrecerii. Dupa ce a fost al doilea in prima mansa de concurs, pilotul Rally Dream Team a recuperat cele opt zecimi de secunda care il desparteau de Andrei Dumitrescu si s-a impus cu un avans de o secunda. Dumitrescu a incheiat pe doi, in fata lui Paul Andronic.

Un fan declarat al “Poienii”, Lucian Radut a fost si el surprins de performanta realizata, facilitata de abandonul marelui favorit, Lucien Hora, a carui Lola F3000 s-a oprit la startul primei manse de concurs si nu a mai putut fi pornita. Monopostul campion din ultimii trei ani a avut o problema electrica, o parte din cablajul care duce la calculatorul de motor fiind topit, astfel ca Hora, campionul en-titre, este alaturi de Lucian Boroianu prima “victima” a noului sistem care cumuleaza mansele de concurs.

Lucian Radut a fost astfel, dupa abandonul lui Hora, ultimul pilot de pe lista de start, fapt care a impins suspansul pana in ultimii metri ai cursei. Bucuresteanul a reusit insa un timp foarte bun, cu 1,8 secunde mai rapid decat cel realizat de Andrei Dumitrescu, obtinand victoria. ”Ma asteptam la un rezultat bun, insa e o veritabila surpriza chiar si pentru mine, de care sunt foarte bucuros” a recunoscut Radut. ”Am avut si putin noroc, dar am si pregatit foarte bine aceasta cursa, parcurgand de foarte multe ori traseul, iar ‘Poiana’ imi place foarte mult. Este o coasta foarte rapida, se alearga la viteze mari, iar orice greseala te poate costa scump.“

Andrei Dumitrescu a fost foarte aproape de prima victorie din cariera, insa nu a reusit sa repete performanta din prima mansa de concurs , incheind in urma lui Radut, in timp ce Paul Andronic ocupa ultima treapta a podiumului din clasamentul Open.

Ovidiu Zaberca a ocupat pozitia a patra, in fata lui Armando Battocchi, cel mai rapid pilot al categoriei doua roti motrice.

Edu Stan a obtinut victoria grupei N, devansandu-i pe Dudu Senchea si Ciprian Ciobotaru, in timp ce Adrian Ionescu a reusit o victorie surprinzatoare la grupa A, invingandu-i pe Cosmin Dragnea si pe Liviu Savu, liderul echipei Kremsmueller, din care face si el parte.

Horatiu Ionescu-Cristea si-a dus frumosul Ferrari 308 GTB catre o victorie categorica la Categoria 2 a clasei masinilor istorice, in timp ce Gunther Graef a obtinut laurii celeilalte categorii, I1.
sursa-motorsportnews

Подпишись на CARAKOOM в Telegram