Ferrari a fost declarată cea mai puternică marca din lume de Brand Finance din cauza statutului companiei și a parametrilor calitativi, cum ar fi afecțiune și loialitate de brand care dau Ferrari oportunitatea extraordinară de a genera venituri.

Brand Finance, un lider independent de consultanță si evaluare de branduri a publicat studiul său anual, care dezvăluie branduri de top la nivel mondial, pe baza veniturilor care un brand poate genera și cât de puternică este bază lor de clienți. Brand Finance listă Apple (130.95 miliarde dolari) în calitate de cel mai valoros brand, înainte de Samsung (88.2 miliarde dolari), Google (78.15 miliarde dolari), Microsoft (68.25 miliarde dolari) și Walmart (63.45 miliarde dolari). Valoarea brandului Ferrari a fost evaluat la 5.4 miliarde dolari.

Ferrari nu are puterea financiară a veniturilor altelor companii multinaționale, dar, conform studiului, luând în considerare alte valori financiare, cum ar fi marjele nete, venitul mediu pe client, de publicitate și de marketing făcut, precum si parametrii calitativi, cum ar fi afecțiunea de brand și loialitate oferă Ferrari posibilitatea extraordinară de a genera venituri. Și asta a plăsat Ferrari ca cea mai puternică marcă din lume.

"Este întotdeauna o plăcere să fii primul în orice listă, mai ales când concurența include unele companii, cele mai faimoase din lume. Această realizare dovedește că, chiar și în vremuri economice foarte dificile, Italia poate oferi în continuare afaceri mondiale de excelență ", a comentat presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo. "În spatele acestei recunoastere sunt produse excepționale realizate de către bărbați și femei la fel de excepționale. Ei au făcut aceasta posibil și pentru asta le mulțumesc. "

Brandul italian a înregistrat un venit anual de 2.433 miliarde de dolari, pentru anul calendaristic 2012, cu un profit net de 244 milioane dolari de euro - cu creșterea de 17.8 la sută. Creștere a fost puternică în SUA (2058 de vânzări) , China (784 de vânzări), Germania (750 de vânzări) și Marea Britanie (673 de vânzări).

Подпишись на CARAKOOM в Telegram