Cadillac lansa in 1967 modelul Eldorado cu tractiune pe rotile din fata, ca un model coupe de lux, simplu, elegant, departe de modelul continand acele tailfin-uri (acele terminatii aerodinamice din spatele aripilor) si excese de crom din anii ’50. Vehiculul a fost fabricat intre anii 1967–1970.

Alexandru Beldiman, proprietarul Cadillac Eldorado zice, ca aceasta masina il intoarce in trecut, in care viata avea un alt ritm, in care masinile erau elegante si exotice.

Este un Cadillac Eldorado fabricat in 1968. Acest model a fost fabricat in 4228 de exemplare.

Acest model a fost fabricat cu doua scaune in fata intr-un numar de 300 de exemplare. Interiorul se distinge si ramane de referinta prin piele si crom. Sunt cele doua elemente definitorii pentru masinile americane. Nu exista plastic, ebonita sau alte materiale care sa fie folosite.

Acesta a fost cel mai mare motor al tuturor timpurilor pana la aparitia Dodge Viper. Are 8.194 cm. 3 , este un big block V8 cu patru carburatoare dublu corp care trimit spre roti 412 CP. Si un cuplu apropiat de 1.000 Nm. Transmisia este automata in trei rapoarte, cutie de viteze turbohidramata.

Alexandru Beldiman a facut o munca titanica. El a asteptat un an si jumatate pana a primit masina din America. Apoi a lucrat la ea doi ani. A dat jos fiecare bucata de crom cu mare grija pentru ca nu se mai gasesc. Este in posesia acestui model din 2007.

In plus acest model are un sistem de aer conditionat care permite mentinerea temperaturii dorite. Este pintre primele modele care are climatronic fara display la vremea respective. Are un buton gradat care pus la pozitia dorita iti mentine temperatura indiferent de anotimp.

Cadillac Eldorado a fost si ramane un automobil de exceptie admirat si ravnit de multi dar in posesia a foarte putini.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram