Graham Jarvis a castigat din nou Red Bull Romaniacs si a devenit regele Carpatilor. Riderul Husaberg s-a impus in editia aniversara a Red Bull Romaniacs si are in palmares patru titluri in cel mai dificil raliu de hard enduro din lume. Graham Jarvis a avut nevoie de 23h46min55sec sa strabata traseul extrem din Carpatii Meridionali in cele patru zile de concurs off-road. Dupa prologul din centrul Sibiului si cele patru zile in munti, britanicul a izbutit sa aiba un avans de aproximativ o ora in fata ocupantului locului doi, Alfredo Gomez. Podiumul a fost completat de Andreas Lettenbichler un veteran al competitiilor de hard enduro si castigatorul editiei din anul 2009. In top cinci au mai terminat Jonny Walker ocupantul locului doi de anul trecut si Paul Bolton, britanicul care marti a castigat cel de al 10-lea Prolog Red Bull Romaniacs.

Editia a 10-a a celui mai dificil raliu hard-enduro din lumea a debutat marti 2 iulie cu show-ul urban din centrul Sibiului si a continuat cu 4 zile de enduro extrem in Muntii Fagaras, Lotrioara si Parang. Cei mai rezistenti riderii si cei care nu au avut ghinionul sa fie siliti la abandon din pricina unor incidente tehnice au parcurs sambata urcarea finala de pe Dealul Gusteritei. Ultima urcare din raliu s-a dovedit, ca si in 2012, aproape imposibila, insa unii riderii au dorit sa faca show si nu s-au multumit doar cu satisfactia de a ajunge in varf. Au trebuit sa faca fata si noii provocari marca Red Bull Romaniacs – water splash un lac cu adancimea de 1 metru si o lungime de 15 care putea fi trecut doar cu acceleratia la maxim. Multi au facut baie insa am avut parte si de rideri care au trecut prin bazin ca si cum ar fi mers pe bulevard.

Chris Birch si Jonny Walker au dovedit ca nimic nu este prea extrem si au facut valuri la trecerea prin water splash. La final, cativa rideri de la clasa Pro, topiti sub soarele arzator, s-au racorit in bazinul artificial iar Andy Fazekas si Paul Bolton au facut o demonstratie de wakeboarding. Britanicul s-a urcat pe placa de snowboard cu echipamentul de enduro si a fost tractat de o motocicleta.

Toți cei care au castigat cel mai dificil raliu hard enduro din lume aveau peste 28 de ani cand au izbutit sa isi treaca acest titlu in palmares: Cyril Desres (2004, 2005, 2007), Michael Gau (2006), Graham Jarvis (2008, 2011, 2012, 2013), Andreas Lettenbichler (2009), Chris Birch (2010).

Un video interesant despre istoria Red Bull Romaniacs:

Подпишись на наш Telegram-канал