Silverstone Auctions veilt op 27 juli een Kever die, volgens hen, de beste ter wereld is. Erg ver zitten ze hier niet naast.

Het gaat hier om een 1962 Volkswagen Beetle 1200 De Luxe met een geschatte waarde tussen de 30.000 en 35.000 Britse ponden. Een schijntje als je kijkt naar de 55.000 pond die aan het rode beestje zijn verspijkerd. Nick Whale, managing director van Silverstone Auctions denkt dat het moeilijk wordt om een beter exemplaar te vinden dan dit.

In 2012 won de auto het van een gerestaureerde Ferrari 250 SWB op het Meguiar’s NEC Classic Motorshow concours en kreeg een ereplekje bij de hoofdingang van het NEC. De Kever werd ook eerste in de Sandown Volksworld Show vorig jaar met de meeste punten sinds 1992.

Deze prachtige Kever met Californische ‘Resto-Cal’ look (verlaagde auto) werd door de huidige eigenaar van de ondergang gered in 2009. Koste noch moeite werd gespaard om ‘m te restaureren. Als eerste werd het chassis aangepakt, uit elkaar gehaald tot het laatste schroefje. Er kwam een luchtophangingssysteem, waarmee de auto kon worden verlaagd voor de echte ‘Resto-Cal’ look.

Voor de carrosserie werd gekozen voor een 1957 ‘Fendered’ auto gebaseerd op de 1963 Kever. Negen weken lang werd er hard gewerkt aan de carrosserie en de Ruby Red verf, de voorbereiding en finishing touch niet meegerekend. Kijken we naar het interieur, dan zien we een luxe Derby Grey stof uit Duitsland en wol in de kleur ‘Oatmeal’. Ook de motor kreeg alle liefde en aandacht. In de echte VW hotrod stijl werd de 1192 cc motor vergroot naar 1384 cc.

Подпишись на наш Telegram-канал