Daca aveai impresia ca noul Mercedes GLA45 AMG arata ca o masina de curse, ei bine... asta se intampla pentru ca noul Mercedes GLA45 AMG chiar este o masina de curse. Una pentru strada si, teoretic, teren usor accidentat, cu motor turbo in patru cilindri, de doi litri si 381 de cai putere.

Spre deosebire de predecesorul sau, care propunea o configuratie in cinci pistoane, noul Ford Focus RS este livrat la pachet alaturi de doar patru cilindri. Capacitatea motorului a scazut si ea de la 2.5 la 2.3 litri, insa puterea maxima a crescut. Pana la 350 CP

Chiar daca formele senzuale ale caroseriei, amplificate de lipsa plafonului, te vor da numaidecat pe spate, in cazul noului Porsche 718 Boxster S mult mai importante sunt performantele. Stiai, de exemplu, ca motorul ascuns sub capota scoate 350 de cai putere din patru cilindri si 2.5 litri?

Practicabilitatea este cuvantul ce defineste noul Volvo V90 Cross Country, insa asta nu inseamna neaparat ca pasagerii nu pot avea parte si de putina distractie la bordul automobilului suedez. Important este ca soferul sa fi optat pentru versiunea T6, cu motor in patru cilindri, de doi litri si 320 CP.

Gama Volkswagen Golf a trecut de curand prin cateva schimbari specifice unui facelift, printre versiunile care au avut de castigat de pe urma acestuia numarandu-se si varianta de inalta performanta R - al carei motor in patru cilindri, de doi litri, dezvolta acum 310 cai putere.

Indiferent ca vei opta pentru versiunea cu plafon fix din aceasta imagine sau iti vei directiona profiturile catre varianta decapotabila, cea mai noua generatie a modelului Audi TTS tot un motor cu patru cilindri iti va pune pe tava. Unul de 2.0 litri si 310 CP, in cazul in care te intrebai.

Prima Honda turbo vanduta in Europa, cea de-a patra generatie a modelului Civic Type R este o masina a performantelor extreme. Atat prin prisma timpului reusit pe circuitul de la Nurburgring, cat si a motorului in patru cilindri, care produce 310 cai putere din numai doi litri.

Subaru WRX STI este unul dintre automobilele care nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare. Asadar, sa spunem despre modelul japonez ca se bucura de serviciile unui motor cu patru cilindri, de 2.5 litri si aproximativ 300 CP, ei bine... este un pleonasm.

Fanii marcii SEAT o vor lua razna la auzul vestii ca modelul Leon vine, mai nou, si intr-o versiune Cupra 300 - unde 300 reprezinta numarul cailor putere prezenti la datorie. Daca am spune insa ca, in cazul variantei break, motorul in patru cilindri lucreaza alaturi de un sistem AWD?

Tot circa 300 CP ofera si ultima generatie a modelului Mitsubishi Lancer Evolution. Si tot dintr-un motor cu numai patru cilindri. Desigur, tinand cont de popularitatea automobilului japonez de inalta performanta, acest detaliu nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni.

Подпишись на наш Telegram-канал