Unele modele Honda sunt echipate cu scaune spate numite Magic Seats. Daca iti place modularitatea si posibilitatea infinita de combinatii pentru transport, atunci de asa ceva ai nevoie. Cu aceste scaune care isi schimba pozitiile in functie de ce vrei sa cari, o sa ai loc din plin atat pentru persoane, cat si pentru caratul unui frigider.

BMW X5 este printre ultimele masini care mai ofera un haion ce se deschide in doua parti. Interesanta este partea de jos care coboara. Asa avea si primul Renault Koleos, dar acum, aceasta trasatura este pe cale de disparitie. Este utila cand vrei sa cari ceva mai lung sau cand, pur si simplu, vrei sa te odihnesti la un gratar.

Scaunele cu masuta pentru locurile din spate sunt mereu utile. Sunt nenumarate masini care vin echipate cu asa ceva, de la Renault si Peugeot, pana la Opel sau Jeep. Daca ai in spate copii sau pasageri in general, la drum lung, intr-o tara fara gropi, se pot uita la un film pe tableta sau pot citi. De ce nu, sa manance si sa bea exact ca in avion.

Opel a prezentat un sistem numit FlexFit. E vorba de un suport de biciclete incorporat in bara spate a masinii. Daca nici asta nu e dotare utila, atunci care mai este? Cand vrei sa iesi in aer liber, pur si simplu scoti suportul si pui bicicletele pe el. Nu ocupa loc si arata si exceptional.

Daca te intrebi la ce ti-ar folosi un parbriz colapsibil, atunci inseamna ca nu iubesti natura. Suzuki Samurai sau Jeep Wrangler sunt doua dintre putinele masini care permit coborarea parbrizului. Pentru iesirile in natura, sa fii una cu cerul si copacii. Unde mai pui ca la Jeep, din doua miscari scoti si portierele...

Nu multe sunt scaunele care ascund sub sezut un adevarat spatiu pentru depozitare. De obicei, masinile de familie sau cele de teren au multe spatii pentru depozitare. Sunt modele de la Nissan si Mazda care au sub scaunul pasagerului un loc mare, in care poti pune orice, de la extinctor, pana la cumparaturile facute pe net si nu vrei sa afle sotia de ele...

Luneta care se deschide separat de haion este iar o trasatura pe cale de disparitie. Candva erau multe masini echipate cu asa ceva, dar acum... au mai ramas doar cateva. La ce ti-ar folosi luneta care se ridica? Pai sa bagi cumparaturi mici, fara sa te chinui cu haionul, sa transporti chestii lungi sau, pur si simplu, sa aerisesti cainele care sta in spate.

Parbrizul panoramic este o dotare intalnita pe cateva masini, inclusiv Opel. Poate ca nu este practica in adevaratul sens al cuvantului, dar cu siguranta este cool. Ai impresia ca esti la volanul unui cabrio si senzatia de vizibilitate si aerisire este maxima. Mai greu este cand trebuie schimbat parbrizul-acoperis...

Grila cu inchidere automata de la BMW este o dotare foarte utila. Mai ales in Romania, deoarece soferii de aici sunt obisnuiti cu pusul unui carton in fata radiatorului cand e frig. Ei bine, grila cu fante care se inchid exact asta face: inchide fluxul de aer pentru ca masina sa se incalzeasca mai repede. Asadar, este un fel de carton de la Dacie ceva mai evoluat.

Scaunul care se transforma in masa este o dotare foarte utila. De exemplu, daca ai copil mic si sta in spate cu cineva, doar scaunul soferului e ocupat. Asa ca un spatar de scaun care se lasa si care se transforma in suport de pahare sau intr-o masuta pe care poti manca in excursie, este perfect. Opel, Citroen sau Nissan sunt printre marcile care ofera asa ceva.

Подпишись на наш Telegram-канал